Προετοιμασία 1 ώρα, Αναμονή τουλάχιστον 6 ώρες

ΥΛΙΚΑ (για 12 μερίδες)

25-30  σαβαγιάρ

1 φλ. φρέσκο ρόδι, καθαρισμένο

½ φλ. φρέσκα σμέουρα

Για τη μους λευκής σοκολάτας

4 κ.σ. νερό

2½ κ.γ. ζελατίνη σε σκόνη

135 ml γάλα

1½ κ.γ. κανέλα σε σκόνη

375 γρ. λευκή κουβερτούρα, ψιλοκομμένη

3 μεγάλα αβγά, χτυπημένα

540 ml κρέμα γάλακτος με 30%-35% λιπαρά, χτυπημένη στο μίξερ σε σαντιγί

Για τη μους σοκολάτας

2 κ.σ. νερό

1 κ.γ. ζελατίνη σε σκόνη

8 κ.σ. γάλα

300 γρ. κουβερτούρα με τουλάχιστον 65% κακάο

2 μεγάλα αβγά, χτυπημένα

200 ml κρέμα γάλακτος με 30%-35% λιπαρά, χτυπημένη στο μίξερ σε σαντιγί

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

Βουτυρώνουμε μια στρογγυλή φόρμα με αποσπώμενη βάση διαμέτρου περίπου 23 εκ. Κολλάμε λαδόκολλα περιμετρικά της φόρμας έτσι ώστε να στέκεται όρθια και να δίνει επιπλέον ύψος στη φόρμα. Βάζουμε στο κέντρο του πάτου σαβαγιάρ, κολλητά το ένα με το άλλο, αφήνοντας περιμετρικά ένα κενό. Στο κενό αυτό βάζουμε όρθια τα υπόλοιπα σαβαγιάρ, το ένα κολλητά με το άλλο, ώστε να καλύψουμε περιμετρικά όλη τη φόρμα.

Μους λευκής σοκολάτας: Ρίχνουμε σε ένα μπρίκι το νερό και τη ζελατίνη και τα αφήνουμε για 5 λεπτά. Ζεσταίνουμε στα μικροκύματα για 1 λεπτό ή σε χαμηλή φωτιά στο μάτι της κουζίνας, ώστε να λιώσει η ζελατίνη. Βράζουμε το γάλα με την κανέλα σε μέτρια φωτιά. Πριν αρχίσει να κοχλάζει, αποσύρουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε μέσα την κουβερτούρα και ανακατεύουμε καλά με έναν αβγοδάρτη, μέχρι να λιώσει η κουβερτούρα. Προσθέτουμε τη ζελατίνη, συνεχίζοντας το ανακάτεμα και στη συνέχεια τα αβγά και τη σαντιγί, ανακατεύοντας απαλά. Ρίχνουμε τη μους στη φόρμα με τα σαβαγιάρ. Καλύπτουμε προσεκτικά με μια μεμβράνη (να μη σπάσουν τα όρθια σαβαγιάρ) και αφήνουμε στο ψυγείο να πήξει για τουλάχιστον 4 ώρες. Ακόμη καλύτερα είναι να το κάνουμε από το προηγούμενο βράδυ για να πήξει πολύ καλά η μους.

Μους σοκολάτας: Ρίχνουμε σε ένα μπρίκι το νερό και τη ζελατίνη και τα αφήνουμε για 5 λεπτά. Ζεσταίνουμε στα μικροκύματα για 1 λεπτό ή σε χαμηλή φωτιά στο μάτι της κουζίνας, ώστε να λιώσει η ζελατίνη. Βράζουμε το γάλα σε μια κατσαρόλα, σε μέτρια φωτιά. Πριν αρχίσει να κοχλάζει, αποσύρουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε την κουβερτούρα, ανακατεύοντας με τον αβγοδάρτη. Συνεχίζοντας το ανακάτεμα, προσθέτουμε τη διαλυμένη ζελατίνη και μετά τα αβγά. Τέλος, ενσωματώνουμε τη σαντιγί, ανακατεύοντας απαλά. Αδειάζουμε πάνω από τη μους της λευκής σοκολάτας. Καλύπτουμε πάλι με μεμβράνη και βάζουμε το γλυκό στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 ώρες.

Ξεφορμάρουμε προσεκτικά τη σαρλότ για να μη φύγουν τα σαβαγιάρ. Τη δένουμε με μια κορδέλα (προαιρετικά) και από πάνω βάζουμε τα φρούτα