Ο Γιώργος Παπανδρέου, ο έλληνας πρωθυπουργός που προχώρησε στο αίτημα για το πρώτο σχέδιο διάσωσης της χώρας, θέλει να επιστρέψει στην πολιτική σκηνή. Μία δεκαετία μετά την έξοδό του, διεκδικεί την αρχηγία του Κινήματος Αλλαγής. Με τον τρόπο αυτό μεταδίδει το Bloomberg την είδηση της υποψηφιότητας Παπανδρέου.

Το αμερικανικό ειδησεογραφικό δίκτυο, αφού παραθέτει την πρώτη δήλωση του πρώην πρωθυπουργού, υπενθυμίζει ότι ο κ. Παπανδρέου κυβέρνησε τη χώρα από τον Οκτώβριο του 2009 έως και τον Νοέμβριο του 2011, όταν και αποχώρησε από τη θέση, στηρίζοντας την κυβέρνηση συνασπισμού υπό τον Λουκά Παπαδήμο.

Έως το 2012 παρέμεινε πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, το οποίο ιδρύθηκε από τον πατέρα του και πρώην πρωθυπουργό της Ελλάδας, Ανδρέα Παπανδρέου. Το 2017 συγκροτήθηκε το Κίνημα Αλλαγής, του οποίου σήμερα είναι βουλευτής.

Στη συνέχεια, το Bloomberg επισημαίνει πως ακόμη έξι υποψήφιοι διεκδικούν την αρχηγία του Κινήματος. Ο πρώτος γύρος των εσωκομματικών εκλογών θα λάβει χώρα στις 5 Δεκεμβρίου και, εάν κανείς δεν εξασφαλίσει πλειοψηφία, θα ακολουθήσει δεύτερος γύρος μία εβδομάδα αργότερα.