Επτασφράγιστο μυστικό παραμένει η νέα ονομασία του Facebook, στον απόηχο της φημολογίας για μετονομασία του μεγαλύτερου μέσου κοινωνικής δικτύωσης.

Η σχετική φημολογία προέκυψε μετά από δημοσίευμα του Verge (που επικαλείται πηγή με άμεση γνώση του θέματος) και το οποίο αναπαρήγαγαν διεθνή πρακτορεία ειδήσεων.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, είναι πιθανό ο Μαρκ Ζάκερμπεργκ να μιλήσει γι’ αυτή την αλλαγή στην ετήσια εκδήλωση «Connect» της εταιρείας στις 28 Οκτωβρίου, χωρίς να αποκλείεται η σχετική αποκάλυψη να γίνει και νωρίτερα.

Προς το παρόν, πάντως, το Facebook ανέφερε ότι δεν σχολιάζει φήμες.

Η αλλαγή

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, ο Ζάκερμπεργκ φιλοδοξεί το Facebook να μείνει στην ιστορία ως κάτι περισσότερο από ένα μέσο κοινωνικής δικτύωσης (με όλες τις επικρίσεις που έχει δεχτεί), ως βασικός δημιουργός του metaverse.

«Θα αλλάξουμε, έτσι ώστε οι άνθρωποι να μην μας βλέπουν πρωτίστως ως μια εταιρεία social media αλλά ως μια εταιρεία metaverse» είχε δηλώσει τον Ιούλιο, στο Verge.

Το νέο εταιρικό όνομα του Facebook παραμένει ένα καλά φυλαγμένο μυστικό που το ξέρουν ελάχιστοι άνθρωποι.

Ωστόσο, το «Verge» ισχυρίστηκε ότι το Horizon, δηλαδή η ονομασία του ακυκλοφόρητου -ακόμα- προϊόντος τεχνολογίας VR, που δημιουργεί η εταιρεία κατά τα τελευταία χρόνια, θα μπορούσε να είναι το διάδοχο όνομα του Facebook.