Τα Windows 11, η τελευταία έκδοση του λειτουργικού συστήματος για υπολογιστές της Microsoft, είναι εδώ και λίγες ημέρες διαθέσιμα δωρεάν.

Η αναβάθμιση ωστόσο δεν είναι για όλους, καθώς προσφέρεται αρχικά για τις νεότερες συσκευές, οι οποίες κυκλοφόρησαν με Windows 10.

Αν έχετε μία από αυτές μπορείτε να την αναβαθμίσετε αφού πρώτα ελέγξετε αν το PC σας υποστηρίζεται, μέσω του PC Health Check app.

Φυσικά, επιβάλλεται το back up σε όλα τα σημαντικά αρχεία

Στα Windows 10, επιλέξτε Ρυθμίσεις →Ενημέρωση και Ασφάλεια → Έλεγχος για ενημερώσεις.

Αν τα Windows 11 είναι διαθέσιμα για τον υπολογιστή σας, θα σας εμφανιστεί επιλογή να τα κατεβάσετε και να τα εγκαταστήσετε.

Αν δεν εμφανιστεί η επιλογή αναβάθμισης, μπορείτε να τα εγκαταστήσετε από τη σελίδα της Microsoft.

Συγκεκριμένα, μέσω του Windows 11 Installation Assistant κατεβάστε το αρχείο και ακολουθήστε τις οδηγίες.

Ποιες οι αλλαγές

Από τις σημαντικότερες αλλαγές που φέρνουν τα Windows 11, είναι ότι το «Start menu» της έναρξης θα βρίσκεται στο κέντρο της οθόνης πλέον και όχι κάτω αριστερά.

Η εφαρμογή Microsoft Teams, για την πραγματοποίηση βιντεοκλήσεων, έχει ενσωματωθεί πλήρως στο νέο σύστημα (σε αντικατάσταση του Skype), ενώ το ηλεκτρονικό κατάστημα Microsoft Store έχει ανασχεδιαστεί, έτσι ώστε να επιτρέπει τη διάθεση εφαρμογών και από τρίτους. Η αναζήτηση – μέσω Bing – έγινε ταχύτερη, όπως και η εκτέλεση των βιντεοπαιγνιδιών.

Η Microsoft διευκρίνισε ότι τα «11» έχουν ορισμένες ελάχιστες απαιτήσεις για την εγκατάστασή τους, τις οποίες μπορεί να μην πληρούν όλοι οι υπολογιστές, γι’ αυτό ορισμένοι χρήστες πιθανώς δεν θα μπορούν να εγκαταστήσουν το νέο σύστημα στον υπολογιστή τους, ιδίως αν αυτός είναι παλαιότερος. Τα Windows 10 θα συνεχίσουν να υποστηρίζονται και να δέχονται αναβαθμίσεις ασφαλείας, έως τον Οκτώβριο του 2025.