Οι superstars Τζέισον Στέιθαμ και Αντι Γκαρσία, όπως επίσης οι Κέρτις «50 Cent» Τζάκσον, Τόνι Τζάα και Μέγκαν Φοξ, φθάνουν στη Θεσσαλονίκη.

Οι διεθνούς φήμης ηθοποιοί έρχονται στην όμορφη πόλη του Βορρά για τα γυρίσματα ενός ακόμη φιλμ, της πολύ επιτυχημένης σειράς «Αναλώσιμοι».

Η Θεσσαλονίκη θα θυμίζει Χόλιγουντ τον Νοέμβριο, με την εταιρεία παραγωγής να έχει δημιουργήσει το απαραίτητο σκηνικό μιας ταινίας γεμάτης με δράση, σκηνές που κόβουν την ανάσα, θεαματικά «κυνηγητά» με σπορ αυτοκίνητα και πανάκριβες μηχανές σε κεντρικά σημεία, αλλά και στα μικρά δρομάκια της πόλης, που χαρίζουν ένα διαφορετικό «touch» σε ένα φιλμ, όπως τα γραφικά Λαδάδικα, ενώ ετοιμάζεται και ένα πολεμικό πλοίο.

Μην ξεχνάμε ότι λίγους μήνες πριν, η Θεσσαλονίκη επελέγη από τους παραγωγούς της ταινίας «Barracuda» με πρωταγωνιστή τον Αντόνιο Μπαντέρας. Ο πρώην «Ζορό» παρέμεινε για αρκετό καιρό στην πόλη. Εδειξε μάλιστα να το απολαμβάνει. Η παραγωγή ήταν ιδιαίτερα ακριβή, τα σκηνικά που «στήθηκαν» θύμιζαν Μαϊάμι, ενώ χρησιμοποιήθηκαν 1.000 κομπάρσοι από την περιοχή της Βόρειας Ελλάδας.

Μια ισχυρή τονωτική οικονομική ένεση, αφού όλο αυτό το διάστημα που έμειναν όλοι οι άνθρωποι της παραγωγής και οι ηθοποιοί στη Θεσσαλονίκη, ξοδεύτηκαν πολλά χρήματα για φιλοξενία, διατροφή, ενοικιάσεις χώρων και αυτοκινήτων, αγορές διαφόρων ειδών κ.λπ. Κάτι ανάλογο θα γίνει και με την ταινία «Αναλώσιμοι».

Ολοι γνωρίζουμε ότι πρόκειται για υπερπαραγωγή, με γυρίσματα σε διάφορες περιοχές του πλανήτη. Ο Ντάνιελ Κρεγκ, ο βρετανός superstar που τόσο μας απασχόλησε το τελευταίο διάστημα με την ταινία James Bond «No Time to Die», έμεινε για αρκετό καιρό στο Πόρτο Χέλι και στις Σπέτσες με αφορμή τα γυρίσματα  του «Knives Out 2» και συμπρωταγωνίστρια την Κέιτ Χάντσον. Στην παραγωγή του Netflix συμμετείχε ο επίσης διάσημος Εντουαρντ Νόρτον. Ο Κρεγκ φιλοξενήθηκε σε υπερπολυτελή βίλα, δεκάδες άνθρωποι πηγαινοέρχονταν ανάμεσα σε Σπέτσες και Πόρτο Χέλι, υπήρχαν θεαματικές σκηνές, εκρήξεις σκαφών, ανθρωποκυνηγητά, αφού ο πρωταγωνιστής υποδύεται τον ιδιωτικό ντεντέκτιβ Μπενουά Μπλανκ.

Ξοδεύτηκαν πολλά χρήματα στην περιοχή, οι κάτοικοι έμοιαζαν υπομονετικοί, η συνδρομή του ΕΚΟΜΕ ήταν σημαντική. Δύο χρόνια πριν είχε επίσης γυριστεί μεγάλη παραγωγή στις Σπέτσες (με Ολίβια Κόλμαν και Ντακότα Τζόνσον), κάποιες άλλες στην Αμοργό, ενώ η παραγωγή της Disney με θέμα τη ζωή του Γιάννη Αντετοκούνμπο είχε πολλά γυρίσματα στην Αθήνα.

Το Χόλιγουντ έρχεται στην Ελλάδα λοιπόν. Πρέπει να είμαστε πανέτοιμοι για τις νέες προκλήσεις. Πρέπει να είμαστε σοβαροί, να δείχνουμε επαγγελματισμό, υπομονή, κυρίως όμως να έχουμε «ανοιχτές τις κεραίες». Η Ρουμανία και η Κροατία επιθυμούν και εκείνες «κομμάτι» από τη διεθνή κινηματογραφική πίτα…