Λήγει σήμερα η προθεσμία για την υποβολή δεσμευτικών οικονομικών προσφορών για το διεθνή πλειοδοτικό διαγωνισμό του ΤΑΙΠΕΔ όσον αφορά την αξιοποίηση της έκτασης της πρώην αμερικανικής βάσης στις Γούρνες Ηρακλείου.

Εκεί προβλέπεται να δημιουργηθεί τουριστικός πολυχώρος με συγκρότημα καζίνο.

Ύστερα από το «σκανάρισμα» των νομιμοποιητικών εγγράφων και την αξιολόγηση των προσφορών,  οι ενδιαφερόμενοι θα κληθούν να υποβάλλουν βελτιωτική προσφορά.

Από εκεί και πέρα, το ΤΑΙΠΕΔ αναμένεται να επιλέξει την ηλεκτρονική υποβολή τους, σύμφωνα με πληροφορίες, όπως συνέβη και στην περίπτωση της Μαρίνας Αλίμου.

Ορισμένες πληροφορίες ανέφεραν ότι αναμένεται να γίνουν προσφορές κοντά στο άνω όριο για το ακίνητο που βρίσκεται στην Κρήτη και δεν αποκλείεται η θετική έκβαση να ολοκληρωθεί τον Νοέμβριο.

Υπενθυμίζεται ότι η προς αξιοποίηση έκταση στις Γούρνες, που θεωρείται  παραθαλάσσιο «φιλέτο» σε μια από τις πιο τουριστικές περιοχές της χώρας απέχει 13 χλμ. από το αεροδρόμιο «Νίκος Καζαντζάκης», 20 χλμ από το νέο υπό κατασκευή αεροδρόμιο στο Καστέλι, 16 χλμ. από το Ηράκλειο, 10 χλμ. από τον οικισμό της Χερσονήσου, 500 μέτρα από τον οικισμό Γουρνών και απέχει 250 μέτρα από τη νέα εθνική οδό Ηρακλείου-Αγίου Νικολάου.