Βινεγκρέτ ντομάτας με φρέσκο δυόσμο

Ταιριάζει υπέροχα σε πράσινες σαλάτες μαζί με κάποιο λευκό τυρί, σε ψητά ή βραστά λαχανικά και σε σαλάτες ζυμαρικών.

Food styling: Μάκης Γεωργιάδης, φωτογραφία: Ακης Ορφανίδης

Προετοιμασία: 20′, Μαγείρεμα: 8′-10′

ΥΛΙΚΑ (για περίπου 600 ml)

4 ώριμες ντομάτες 600-700 γρ.

100 ml ελαιόλαδο

20 ml ξίδι μπαλσάμικο

5 φρέσκα φύλλα δυόσμου

2 πρέζες αλάτι

1 πρέζα πιπέρι

½ σκελίδα σκόρδο

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170 °C. Αφαιρούμε από τις ντομάτες το καπάκι και το κάτω μέρος. Τις κόβουμε στη μέση και τις αραδιάζουμε σε ένα ταψί στρωμένο με λαδόκολλα. Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, σκόρδο και λίγο ελαιόλαδο, από το μετρημένο.

Ψήνουμε στον φούρνο για 8-10 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν. Αφαιρούμε τη φλούδα. Στη συνέχεια βάζουμε όλα τα υλικά στο multi και τα χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθούν, προσθέτοντας λίγο-λίγο το υπόλοιπο ελαιόλαδο.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Γευσιγνώστης
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk