«Συγχαρητήρια για την άμεση απόφαση να μην κλείσει το Α.Τ. Ομονοίας. Ακολουθούν οι αποφάσεις για τα υπόλοιπα, σε όλη τη χώρα. Καλή δουλειά»

    Σε αυτό το σχόλιο-δήλωση προχώρησε   την Τρίτη ο Tομεάρχης  Προστασίας του Πολίτη

της   ΣΥΡΙΖΑ κ. Χρήστος  Σπίρτζης , ύστερα από την παρέμβαση του αρμόδιου υπουργού κ. Τάκη Θεοδωρικάκου   ο οποίος εξήγγειλε την άμεση ενίσχυση του αστυνομικού τμήματος Ομονοίας με 30 αστυνομικούς. Είχε προηγηθεί αποκαλυπτικό δημοσίευμα των «Νέων» ότι στις 30 Σεπτεμβρίου 2021 ο διοικητής του εν λόγω τμήματος είχε συντάξει έγγραφο (σσ. το οποίο παρουσίασε η εφημερίδα) ότι θα   έκλεινε  την εν λόγω αστυνομική υπηρεσία  λόγω έλλειψης προσωπικού.

     Όπως ανέφερε στην δήλωση του ο κ. Σπίρτζης «διαβάζουμε για την άμεση ανταπόκριση της κυβέρνησης Μητσοτάκη, να μεταθέσει 30 αστυνομικούς στο αστυνομικό τμήμα Ομονοίας για να μην κλείσει. Έκπληκτοι αναρωτιόμαστε: η κυβέρνηση Μητσοτάκη στα δύο χρόνια «επιτελικής» και «αποτελεσματικής» λειτουργίας της, που ερήμωσε τα αστυνομικά τμήματα, παρά τις 4500 κατ’ εξαίρεση προσλήψεις ειδικών φρουρών,  έχει κάποια ευθύνη; Γιατί δεν ανταποκρίθηκε στις ανάγκες στελέχωσης των αστυνομικών τμημάτων, μετά τις πρόσφατες περιοδείες του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Τάκη Θεοδωρικάκου, συνοδευόμενος από τηλεοπτικές κάμερες, τις προηγούμενες ημέρες; Έχουν έστω την ελάχιστη στελέχωση στοιχειώδους λειτουργίας τα υπόλοιπα αστυνομικά τμήματα που επισκέφτηκε ο Υπουργός στον Ασπρόπυργο, στο Περιστέρι, στον Αγ. Δημήτριο και σε όλη τη χώρα ή τα επισκέφτηκε στο πλαίσιο της γνώριμης προπαγανδιστικής λειτουργίας της κυβέρνησης Μητσοτάκη; Το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, περίμενε να αποκαλυφθεί η δραματική κατάσταση από τον δημοσιογράφο του MEGA, κ. Λαμπρόπουλο, για να ανταποκριθεί στην προφανή ανάγκη του τμήματος Ομονοίας; Δεν γνώριζε;  Σήμερα, η πλήρης αποδιοργάνωση της Ελληνικής Αστυνομίας, από την κυβέρνηση Μητσοτάκη πλέον δεν μπορεί να κρυφτεί».