Το πλέον σημαντικό Αστυνομικό Τμήμα του κέντρου της Αθήνας, το ΑΤ Ομονοίας κλείνει λόγω… έλλειψης προσωπικού.

Πρόκειται, σύμφωνα με έμπειρους αστυνομικούς, για μια πρωτοφανή κατάσταση και είναι αποτέλεσμα τόσο της διαχρονικής υποστελέχωσής του ΑΤ Ομονοίας, όσο και της παράλληλης απασχόλησης χιλιάδων αστυνομικών σε διάφορες άλλες υπηρεσίες αλλά και φρουρήσεις.

Γύρω από το κέντρο της πόλης – βάσει πρόσφατης ενημέρωσης προς τη λεωφόρο Κατεχάκη – τις βραδινές ώρες παραμένουν ανοιχτά μόνον δύο-τρία τμήματα ασφαλείας από τα συνολικά 19 που λειτουργούν την ημέρα. Στην περίπτωση, όμως, της Ομονοίας είναι η πρώτη φορά που τμήμα δηλώνει ότι θα κλείσει όλο το 24ωρο και ίσως επ’ αόριστον.

Η εξέλιξη αυτή, πάντως, αποδίδεται και στην παράλληλη δράση πολλών αστυνομικών υπηρεσιών με παρεμφερές έργο στην ίδια περιοχή (Υποδιεύθυνση Πεζών Περιπολιών, ΟΠΚΕ, Άμεση Δράση, Ομάδα ΔΙΑΣ κ.λπ.), τη στιγμή που τα αστυνομικά τμήματα αποψιλώνονται.

Θεοδωρικάκος: Το ΑΤ Ομονοίας ενισχύεται με 30 αστυνομικούς

Μετά το δημοσιοποίηση του εν λόγω ρεπορτάζ, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη έκανε γνωστό ότι το συγκεκριμένο τμήμα ενισχύεται με 30 αστυνομικούς. «Το Αστυνομικό Τμήμα Ομονοίας έχει προβλεφθεί ότι ενισχύεται με 30 αστυνομικούς, πέντε από τους οποίους πηγαίνουν σήμερα στη θέση τους. Ενισχύουμε τα αστυνομικά τμήματα παντού», έγραψε στο Twitter o Τάκης Θεοδωρικάκος.