Μόλις κυκλοφόρησε το πρώτο τρέιλερ της πολλά υποσχόμενη τελευταίας ταινίας του Γρηγόρη Καραντινάκη «Σμύρνη μου αγαπημένη», που είναι προγραμματισμένη να κυκλοφορήσει στις κινηματογραφικές αίθουσες  τα Χριστούγεννα του 2021, με αφορμή την συμπλήρωση 100 χρόνων από την Μικρασιατική καταστροφή.

 

«Παιδί» της πρωταγωνίστριας και συνσεναριογράφου της Μιμής Ντενίση η οποία σε συνεργασία με τον Μάρτιν Σέρμαν μετέτρεψε σε σενάριο το ομότιτλο μυθιστόρημα  και θεατρικό έργο της ιδίας, η ταινία είναι μία υπερπαραγωγή υψηλών προδιαγραφών με διεθνές καστ που τιμά τον πολιτισμό της Ιωνίας.

 

Παραγωγή της ΤΑΝWEER («Ευτυχία»), η ταινία «Σμύρνη μου αγαπημένη» έχει στόχο «να μεταφέρει στη μεγάλη οθόνη με πειστικότητα την ατμόσφαιρα της εποχής μέσα από άρτια σκηνικά και κοστούμια και τη σπαρακτική καταστροφή της Σμύρνης, με τη χρήση σύγχρονων ψηφιακών εφέ. Τα γυρίσματα της ταινίας πραγματοποιήθηκαν σε: Λέσβο, Χίο, Αθήνα, Πειραιά και Φάληρο.» όπως διαβάζουμε στην επίσημη ανακοίνωση της παραγωγής.

 

Εκτός από την Μ. Ντενίση στην ταινία ρόλους έχουν εκτός άλλων οι Λεωνίδας Κακούρης, Μπουράκ Χακί,  Κρατερός Κατσούλης, Ταμίλλα Κουλίεβα, Κατερίνα Γερονικολού, Αναστασία Παντούση, Ντίνα Μιχαηλίδου, Özdemir Çiftçioglu, Χρήστος Στέργιογλου, Νέδη Αντωνιάδη, Δάφνη Αλεξάντερ, Κώστας Κορτίδης, Έφη Γούση, Γιάννης Εγγλέζος, και ο Γιάννης Βογιατζής. Ειδικές εμφανίσεις κάνουν ο Ρούπερτ Γκρέιβς, η Τζέιν Λαποτέρ και η Σούζαν Χάμσαϊρ._