Μια χορευτική παράσταση με όλο το «σάλεμα» της κρητικής παράδοσης στον πυρήνα της. Δεδομένου όμως ότι τη χορογραφεί ο διεθνώς καταξιωμένος χορογράφος σύγχρονου χορού, Αντώνης Φωνιαδάκης, δεν μπορεί να μην διακατέχεται και από τη φρεσκάδα του σύγχρονου, της ματιάς που ενεργοποιείται από τα ερεθίσματα της εποχής της.

Δυο χρόνια μετά το παρθενικό «Salema» στο πλαίσιο του Summer Nostos Festival 2019 με τη συνδρομή του λυράρη Αντώνη Μαρτσάκη, ο διεθνής χορογράφος επανέρχεται στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών με τη συνέχεια εκείνης της πρώτης απόπειρας να χαρτογραφήσει την κρητική παράδοση μέσα από τα προσωπικά του βιώματα στο νησί όπου μεγάλωσε.

Με αφορμή τα τριαντάχρονα του Μεγάρου παρουσιάζει λοιπόν σε παγκόσμια πρεμιέρα ένα απρόσμενο χορογραφικό ταξίδι σε μουσική επιμέλεια Πάρι Περυσινάκη, Γιώργου Σκορδαλού.

Στο ΒΗΜΑgazino που κυκλοφορεί μαζί με το «Βήμα της Κυριακής», η Μαριλένα Αστραπέλλου συνομιλεί με τον Αντώνη Φωνιαδάκη με αφορμή τη συγκεκριμένη παράσταση για τη σημασία της κρητικής παράδοσης στη ζωή του και για τη χορευτική του σταδιοδρομία, για την τοξική αρρενωπότητα και τις δυσκολίες που συναντά ένα αγόρι το οποίο θέλει να χορεύει, αλλά και για τις τηλεοπτικά προϊόντα που φέρνουν τον χορό στα σπίτια μας.  

Διαβάστε περισσότερα στο BHMAgazino που κυκλοφορεί με το «Βήμα της Κυριακής»