Σε 14 προσαγωγές υπόπτων για συμμετοχή στην επίθεση ομάδας ακροδεξιών σε βάρος μελών της ΚΝΕ στην Ηλιούπολη Θεσσαλονίκης προχώρησε η αστυνομία, ενώ για την επίθεση αυτή που αυτόπτες μάρτυρες χαρακτηρίζουν δολοφονική, ο βουλευτής του ΚΚΕ Λεωνίδας Στολτίδης μετέβη στο αστυνομικό μέγαρο Θεσσαλονίκης και επέβαλε μήνυση.

Στο μεταξύ σοκάρουν οι περιγραφές των αυτοπτών μαρτύρων για την επίθεση αυτή της ομάδας ακροδεξιών που είχε ως αποτέλεσμα των τραυματισμό μελών της ΚΝΕ.

Σύμφωνα με τα τοπικά μέσα (thestival και grtimes) στη διάρκεια του επεισοδίου τουλάχιστον τέσσερα άτομα τραυματίστηκαν 3 εκ των οποίων μεταφέρθηκαν με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο νοσοκομείο. Σύμφωνα με τον 902 από την επίθεση αυτή των 15 φασιστών οι τραυματίες είναι δύο και είναι ελαφρά.

Σύμφωνα με τις περιγραφές των αυτοπτών μαρτύρων τα χτυπήματα που δέχτηκαν τα μέλη της ΚΝΕ ήταν εξαιρετικά δυνατά ακόμη και στο κεφάλι και για αυτό το λόγο για μία δολοφονική και εξαιρετικά βίαιη και απρόκλητη επίθεση.

Σημειώνεται ότι η επίθεση από την ακροδεξιά αυτή ομάδα που ήταν οπλισμένη με χοντρές αλυσίδες, στυλιάρια ακόμα και taser, ενώ φορούσαν και κράνη -σύμφωνα με τον 902- έγινε κατά τη στιγμή που τα μέλη της ΚΝΕ διένειμαν έντυπο υλικό σε περαστικούς.

Θύματα της επίθεσης μίλησαν στους δημοσιογράφους για το μένος με το οποίο επιτέθηκε στην κομμουνιστική νεολαία η δεκαμελής ακροδεξιά ομάδα. «Είχαν μαζί τους αλυσίδες και τέιζερ» λέει χαρακτηριστικά η δημοτική σύμβουλος της Λαϊκής Συσπείρωσης στο Δήμο Μελά, ενώ καταγγέλλεται το γεγονός ότι οι φασιστικές ομάδες με ευθύνη των κυβερνώντων αλωνίζουν εδώ και μέρες στη Σταυρούπολη χωρίς να τους πειράζει κανείς.

Σε συνέχεια των χρυσαυγίτικων επιθέσεων στη Σταυρούπολη

Η επίθεση αυτή των ακροδεξιών έρχεται σε συνέχεια των χρυσαυγίτικων επιθέσεων με επίκεντρο το ΕΠΑΛ της Σταυρούπολης και των επιθέσεων που πραγματοποιούν οι ακροδεξιοί σε αντιφασίστες, αριστερές οργανώσεις, φοιτητές, μαθητές και συνδικαλιστές στην περιοχή.

Επισημαίνεται δε, ότι αυτό το Σαββατοκύριακο τα μέλη του ΚΚΕ και της ΚΝΕ βρίσκονται σε διαδικασία πανεξόρμησης με το Ριζοσπάστη στον οποίο δημοσιεύεται -στον απόηχο της επιτυχίας του 47ου φεστιβάλα της ΚΝΕ- το κάλεσμα της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ όπου καλεί σε αγωνιστική συμπόρευση τους μισθωτούς εργαζόμενους, τους βιοπαλαιστές αυτοαπασχολούμενους, τους νέους και τις γυναίκες των λαϊκών οικογενειών, τους συνταξιούχους, τους αγωνιζόμενους επιστήμονες και καλλιτέχνες.

«Μόνο ο λαός μπορεί να σώσει τον λαό, βαδίζοντας στον δρόμο της ανατροπής» είναι ο τίτλος του καλέσματος του ΚΚΕ.