Αθώος θα ισχυριστεί πως είναι στο δικαστήριο ο Πέτρος Φιλιππίδης, όπως δήλωσε για πρώτη φορά στην κάμερα του «Χαμογέλα και πάλι» ο συνήγορος υπεράσπισής του, Μιχάλης Δημητρακόπουλος.

Ο Μιχάλης Δημητρακόπουλος, μίλησε στην κάμερα της εκπομπής της Σίσσυς Χρηστίδου και υπήρξε ιδιαίτερα αποκαλυπτικός. Ο ίδιος δήλωσε πως έχει δεχθεί επιθέσεις από άνδρες πάμπολλες φορές, επειδή έχει υπερασπιστεί γυναίκες στο δικαστήριο, πράγμα που έρχεται σε αντίθεση με την τωρινή του ιδιότητα, αυτής του συνηγόρου υπεράσπισης του Πέτρου Φιλιππίδη.

Αναφορικά με τον πελάτη του Πέτρο Φιλιππίδη, δήλωσε «ενσυνείδητα ο κ. Φιλιππίδης έχει αποφασίσει να μην τροφοδοτεί με ειδήσεις την υπόθεση. Θα μιλήσει στο δικαστήριο».

Σχετικά με τις γυναίκες που υπέβαλαν κατηγορίες, ο δικηγόρος του σημείωσε «ότι δε θα κάνει αγωγή για κανένα από τα κορίτσια».

«Η θέση του είναι αμετάβλητη : είναι αθώος και θα προσπαθήσει να αποδείξει την αθωότητα του με κάθε μέσο», είπε αποκαλύπτοντας για πρώτη φορά τη γραμμή υπεράσπισης του κατηγορουμένου.

«Όταν εμφανίζονται συνάδελφοι και λένε καλή κουβέντα για τον Φιλιππίδη διαπομπεύονται. Αυτό δεν είναι δείγμα δημοκρατίας», σημείωσε ο κ. Δημητρακόπουλος λέγοντας επίσης ότι άνθρωποι του χώρου που έχουν συναντηθεί αρκετές φορές επί σκηνής, δεν γίνεται να μην έχουν δικαίωμα να «πουν μια καλή κουβέντα».

Προσωπικά, όπως δήλωσε ο ίδιος «έχω δεχθεί επιθέσεις λόγω της υπεράσπισής μου».

Αυτή τη στιγμή αν και οι κατηγορίες από το χώρο του θεάτρου είναι ποικίλλες ο Πέτρος Φιλιππίδης, όπως δήλωσε ο συνήγορος υπεράσπισής του, έχει στερηθεί την ελευθερία του από τρεις αφηγήσεις – 2 απόπειρες βιασμού  και 1 τετελεσμένο γεγονός –

Ο δικηγόρος κατέληξε ότι «στη θέση του κατηγορουμένου μπορεί να βρεθεί ο οποιοσδήποτε. Η δικαιοσύνη θα κρίνει αν ο Φιλιππίδης είναι ένοχος ή αθώος».