Περαιτέρω μείωση φόρων και ασφαλιστικών εισφορών προαναγγέλλει ο υπουργός Οικονομικών κ. Χρήστος Σταϊκούρας με την προϋπόθεση να έχουμε ρυθμούς ανάπτυξης υψηλότερους από τις εκτιμήσεις και να δημιουργηθούν τα απαραίτητα δημοσιονομικά περιθώρια. Για το θέμα της αύξησης του κατώτατου μισθού ο ίδιος αναφέρει ότι έγινε το πρώτο βήμα (σ.σ.: αύξηση 2% από 1.1.2022) και εκτιμά ότι σύντομα θα ακολουθήσουν και άλλα όσο βελτιώνεται η παραγωγικότητα και ενισχύεται η ανταγωνιστικότητα της οικονομίας.

Ο υπουργός Οικονομικών αποκαλύπτει ότι στο προσχέδιο του προϋπολογισμού που κατατίθεται στη Βουλή αύριο Δευτέρα θα επανέλθει η δημοσιονομική ισορροπία το 2022, μέσα από μια σημαντική δημοσιονομική προσαρμογή, η οποία θα στηριχθεί στην ταχεία ανάπτυξη της οικονομίας, ενώ αποκλείει την εφαρμογή περιοριστικών μέτρων. Δηλώνει ότι οι μειώσεις φόρων και ασφαλιστικών εισφορών που έχουν ήδη ανακοινωθεί έχουν μόνιμο χαρακτήρα και αφορούν τόσο τα νοικοκυριά όσο και τις επιχειρήσεις.

Σε ό,τι αφορά τον νικητή των γερμανικών εκλογών και συνάδελφό του υπουργό Οικονομικών κ. Ολαφ Σολτς, ο κ. Σταϊκούρας τον χαρακτηρίζει συναινετικό αλλά επισημαίνει τις διαφορές που έχουν ως προς την ασκούμενη οικονομική πολιτική. Πάντως ο Ολαφ Σολτς, όπως επισημαίνει ο έλληνας υπουργός, αναγνωρίζει τις θυσίες του ελληνικού λαού.

Διαβάστε περισσότερα στο «Βήμα της Κυριακής»