Αναγνωρίζοντας ως λάθος του το γεγονός ότι δημοσιοποιήθηκαν τα ονόματα ανηλίκων, σε μια ανάρτησή του στα social media, ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Κωνσταντίνος Μπογδάνος, επανέρχεται στο θέμα που προκάλεσε ευλόγως αντιδράσεις, καθώς στοχοποίησε παιδιά μεταναστών, και δίνει τις δικές του εξηγήσεις.

Όπως αναφέρει ο κ. Μπογδάνος «προφανώς ήταν λάθος να αναπαραγάγω τον κατάλογο των ονοματεπωνύμων των παιδιών» και συμπληρώνει «το αναγνώρισα αυτό σχεδόν αμέσως, ανέλαβα την ευθύνη και απολογήθηκα. Ήταν κάτι που δεν έπρεπε να γίνει».

Στη συνέχεια, «βλέπει» πως η κίνησή του έγινε αφορμή από κάποιους οι οποίοι την εκμεταλλεύτηκαν για να εκτρέψουν τη δημόσια συζήτηση από την παρουσία του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ, μιλά για… κυνήγι μαγισσών και καλεί τους πάντες «πέρα από το δέντρο, να βλέπου και το δάσος».

«Με στενοχωρεί και με θυμώνει περισσότερο αυτό, παρά ο οχετός που προσωπικά δέχομαι τις τελευταίες μέρες. Και όπως είναι για μένα αυτονόητο, από την πρώτη στιγμή έθεσα ο ίδιος τον εαυτό μου στη διάθεση του πρωθυπουργού για οποιαδήποτε κίνηση που θα μπορούσε να σταματήσει αποτελεσματικά αυτή την άθλια σπέκουλα» αναφέρει και στρέφει την συζήτηση στο θέμα της ενσωμάτωσης των μεταναστών στην ελληνική κοινωνία επ’ αφορμής του γεγονότος πως υπάρχουν σχολεία στην πρωτεύουσα που οι Έλληνες μαθητές είναι ελάχιστοι.

«Τα παιδιά όμως των αλλοδαπών που με τον ένα ή τον άλλο βρίσκονται σήμερα στην πατρίδα μας, είναι αυτονόητο ότι πρέπει να πηγαίνουν σχολείο, όχι μόνο για να αποκτήσουν τις αναγκαίες για τη ζωή τους γνώσεις και δεξιότητες, αλλά και για να κοινωνικοποιηθούν μαθαίνοντας την ελληνική γλώσσα, τον ελληνικό πολιτισμό, τα ήθη και τα έθιμά μας» γράφει και συνεχίζει: «Για να συμβεί αυτό πρέπει να πληρούνται συγκεκριμένες προϋποθέσεις. Και η πιο απλή από αυτές είναι ότι σε μια τάξη δεν γίνεται η πλειονότητα των παιδιών να μην έχουν μητρική τους γλώσσα τα ελληνικά. Όταν συμβαίνει αυτό άλλωστε – ας μη γελιόμαστε – αρχίζουν να λειτουργούν αυτοματισμοί, με τα ελληνόπουλα να φεύγουν από τα σχολεία αυτά και να καταστρέφεται έτσι ο εκπαιδευτικός στόχος της ενσωμάτωσης».

Ο Κωνσταντίνος Μπογδάνος μιλά επίσης για τον Γιάννη Αντετοκούνμπο και δηλώνει πως είναι περήφανος για κάθε αγόρι και κορίτσι που συνειδητά επιλέγει να γίνει Έλληνας και Ελληνίδα τιμώντας το περιεχόμενο των αξιών, του νοήματος και της αποστολής του έθνους μας.

«Αυτό ακριβώς είναι που με νοιάζει. Αυτό που συνέβη με τον Γιάννη, πολύ δύσκολα θα συμβεί σε τάξεις που σχεδόν κανένα παιδί δεν έχει μητρική γλώσσα τα ελληνικά, δεν γιορτάζει τις γιορτές μας, δεν έχει ρίζες γενεών στην πατρίδα μας. Πολύ δύσκολα θα συμβεί σε γειτονιές όπου μπορεί και να περάσει κανείς μέρες μέχρι να χρειαστεί να μιλήσει ελληνικά» λέει.

Η μακροσκελής ανάρτησή του