Προετοιμασία 5′ Αναμονή 8 ώρες

ΥΛΙΚΑ  (για 2 μερίδες)

280 ml γάλα καρύδας

1/2 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας

5-6 κ.σ. σιρόπι σφενδάμου ή παραπάνω ανάλογα με το πόσο γλυκό το θέλουμε

1 κ.γ. ξύσμα από ακέρωτο πορτοκάλι

20 γρ. κακάο σκόνη χωρίς πρόσθετα και ζάχαρη

70 γρ. σπόροι chia

Γαρνίρισμα (προαιρετικά)

1 μπανάνα

cacao nibs

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

Σε ένα μπολ βάζουμε το γάλα και προσθέτουμε τη βανίλια, το κακάο, το σιρόπι σφενδάμου και το ξύσμα πορτοκαλιού. Χτυπάμε με σύρμα ώστε να διαλυθεί καλά το κακάο χωρίς να σβολιάζει. Προσθέτουμε τους σπόρους chia και χτυπάμε με το σύρμα καλά για 1-2 λεπτά. Σκεπάζουμε το μπολ με μεμβράνη και το αφήνουμε στο ψυγείο για περίπου 8 ώρες ή όλη τη νύχτα. Το πρωί θα έχει πήξει. Ανακατεύουμε με κουτάλι και σερβίρουμε σε μπολ. Μπορούμε να το γαρνίρουμε με φρέσκα φρούτα ή ξηρούς καρπούς ή άλλες «υπερτροφές», όπως γύρη, μάτσα ή cacao nibs. Εμείς χρησιμοποιήσαμε φέτες μπανάνας και cacao nibs.