Εξωφρενικά και πέρα από κάθε φαντασία είναι τα περιστατικά που έρχονται στο φως σχετικά με αρνητές γονείς οι οποίοι είτε ρίχνουν αβάσιμες κατηγορίες σε καθηγητές επειδή απλά ακολουθούν το πρωτόκολλο, είτε ρίχνουν το φταίξιμο στα παιδιά τους και απλά δεν τα στέλνουν το σχολείο.

Μάλιστα υπάρχουν και ορισμένοι αρνητές γονείς που προβάλουν ως εξιλαστήρια θύματα τα παιδιά τους, βάζοντάς τα να πηγαίνουν στο σχολείο χωρίς μάσκες αν και γνωρίζουν πως αυτό δεν επιτρέπεται.

Και σαν να μην έφτανε αυτό φωνάζουν με την πρώτη ευκαιρία την αστυνομία προκειμένου να υποβάλλουν μηνύσεις σε βάρος εκπαιδευτικών που καλούνται να εφαρμόσουν τον νόμο για την τήρηση των μέτρων στα σχολεία προς αποφυγή της μετάδοσης του κορωνοϊού και την προστασία της υγείας των μαθητών και της κοινωνίας.

Στήριξη Κεραμέως σε εκπαιδευτικούς

Επί του θέματος μάλιστα τοποθετήθηκε και η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, εκφράζοντας την πλήρη υποστήριξή της στους εκπαιδευτικούς.

Μιλώντας στον ΑΝΤ1, υπογράμμισε πως υπάρχει διάταξη που καλύπτει πλήρως τους εκπαιδευτικούς που εφαρμόζουν τους κανόνες. «Οι  εκπαιδευτικοί μας κάνουν το καθήκον τους, κάνουν εξαιρετική δουλειά», είπε η υπουργός και συμπλήρωσε:

«Έχει κινητοποιηθεί η εισαγγελία. Δεν θα ανεχθούμε τίποτα. Θα προστατεύσουμε τους εκπαιδευτικούς μας που κάνουν το καθήκον τους, που έχουν προσφέρει εξαιρετικό έργο και έχουν κάνει μια τεράστια προσπάθεια στο διάστημα της πανδημίας. Θα κάνουμε ό,τι περνά από το χέρι μας», ανέφερε.

Αρνητής πατέρας υπέβαλε μήνυση… 2,7 εκατ. ευρώ σε διευθύντρια

Αποφασισμένος να απαντήσει νομικά εμφανίστηκε σήμερα ο αρνητής πατέρας, ο οποίος χθες προκάλεσε επεισόδιο στο 2ο δημοτικό σχολείο της Θέρμης, όταν εμφανίστηκε μαζί με το παιδί του, χωρίς να προσκομίσει την σχολική κάρτα, ενώ επιτέθηκε σε βάρος της διευθύντριας, με αποτέλεσμα να ασκηθεί σε βάρος του ποινική δίωξη από τον εισαγγελέα για δύο αδικήματα.

Σήμερα Τετάρτη προσήλθε στο σχολείο, χωρίς το παιδί του, το οποίο όπως είπε θα παραμείνει στο σπίτι και αναμένεται να επιστρέψει στο σχολείο τη Δευτέρα (27/9).

«Σήμερα ήρθα εδώ για να επιδώσω πρόστιμα τόσο στη διευθύντρια, όσο και στην κυρία Κεραμέως και σε όποιον άλλον είναι υπεύθυνος», ανέφερε μιλώντας στις τηλεοπτικές κάμερες. Θα μπω μέσα θα αναζητήσω τη διευθύντρια, θα γνωστοποιήσω τη σύμβασή μας και θα επιδώσω πρόστιμο ύψους 2.700.000 ευρώ για τη διευθύντρια μόνο. Οι υπόλοιποι θα πάρουν μεγαλύτερα ποσά. Και τη μήνυση θα την κάνω επειδή αυτό αρμόζει στις παράνομες και εγκληματικές πράξεις που κάνουν οι εκπαιδευτικοί και το υπουργείο Υγείας», ανέφερε ο πατέρας.

Εύβοια – Δεν αφήνουν τα παιδιά τους να πάνε σχολείο γιατί είναι αρνητές – Απίστευτα περιστατικά

Θετικοί στον κοροναϊό διαγνώστηκαν πέντε μαθητές σε νηπιαγωγεία και δημοτικά της Εύβοιας τα προηγούμενα 24ωρα.

Μάλιστα τουλάχιστον 16 γονείς δηλώνουν αρνητές των μέτρων κατά της πανδημίας και δεν στέλνουν τα παιδιά τους στο σχολείο.

Σε ό,τι αφορά τους μικρούς μαθητές με κοροναϊό, τέσσερις από αυτούς φοιτούν σε σχολεία του Δήμου Χαλκιδέων και ένας σε σχολείο του Δήμου Ερέτριας.

Να σημειωθεί ότι όλοι οι μαθητές της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης της Εύβοιας υποβάλλονται σε self test δύο φορές την εβδομάδα, αφού δεν έχει ανοίξει η πλατφόρμα εμβολιασμού για τα παιδιά κάτω των 12 ετών.

Σύμφωνα με το eviatop, επίσης 15 μαθητές έχουν δηλώσει ότι πάσχουν από υποκείμενα νοσήματα και γι’ αυτό και δεν θα έχουν φυσική παρουσία, αλλά θα παρακολουθήσουν τα μαθήματα εξ αποστάσεως.

Αξιοσημείωτο είναι ότι 16 περιπτώσεις μαθητών σχολείων της Εύβοιας δεν παρακολούθησαν τα μαθήματα, αφού οι γονείς είναι αρνητές στη χρήση self test και μάσκας.

Σημειώνεται πάντως πως αν συμπληρώσουν 50+1 απουσίες, τα παιδιά θα χάσουν την τάξη.

Δυστυχώς όμως αυτά δεν είναι τα μόνα περιστατικά, καθώς ειδικά το τελευταίο διάστημα όλο και πληθαίνουν οι συγκρούσεις μεταξύ γονέων και καθηγητών.

Γονείς – αρνητές μήνυσαν εκπαιδευτικούς

Μάλιστα οι γονείς – αρνητές φαίνεται πως έχουν φτάσει σε άλλο… επίπεδο, καθώς δεν διστάζουν να μηνύουν εκπαιδευτικούς επειδή τόλμησαν να μην επιτρέψουν στα παιδιά τους να μπουν στο σχολείο χωρίς μάσκα και την σχολική κάρτα που αποδεικνύει ότι έχουν κάνει self test.

Η Αντωνία Μπρη, πρόεδρος δασκάλων και νηπιαγωγών περιφερειών του Πύργου, μίλησε για τις μηνύσεις τριών εκπαιδευτικών από γονείς επειδή  δεν επέτρεψαν σε μαθητές να μπουν χωρίς self test και μάσκες σε σχολεία στον Πύργο.

«Στο κρεσέντο των γονέων που αντιδρούν στην εφαρμογή των μέτρων κατά της πανδημίας συνεχίστηκε εχθές στο νομό μας σε νηπιαγωγείο του Πύργου και δημοτικό σχολείο της ευρύτερης περιοχής.

Συγκεκριμένα, γονείς , όπως ανέφερε το Open, απαίτησαν την είσοδο των παιδιών τους στο σχολείο χωρίς μάσκα και την επίδειξη της απαιτούμενης σχολικής κάρτας για covid όπως προβλέπεται από τις υπουργικές αποφάσεις τις εγκυκλίους που έχουμε.

«(Το επιχείρημά τους) ήταν ακριβώς αυτό που κατέγραψαν στις μηνύσεις τους. Κατηγόρησαν τους εκπαιδευτικούς και υπέβαλλαν μήνυση κατά του διευθυντή και της προϊσταμένης του νηπιαγωγείου και των υπολοίπων νηπιαγωγών με τις κατηγορίες σύστασης εγκληματικής οργάνωσης, εσχάτης προδοσίας και βασανισμού», πρόσθεσε.

Αρνητές ζητούν εκταφές συγγενών τους για να δουν αν πέθαναν από κοροναϊό

Για τα σοβαρά προβλήματα που δημιουργούν αρνητές που ακόμη και ενώ νοσηλεύονται αρνούνται ότι έχουν κορoναϊό, μίλησε ο λοιμωξιολόγος και μέλος της Επιτροπής Μάριος Λαζανάς.

Όπως είπε, γιατροί τραβιούνται στα αστυνομικά τμήματα και στα δικαστήρια μετά από μηνύσεις και δυστυχώς «αν σου συμβεί οτιδήποτε από αυτά πρέπει να τρέχεις μόνος σου, με τους δικούς σου δικηγόρους».

Αίσθηση προκαλεί μάλιστα το γεγονός ότι στην Αθήνα έχουν ληφθεί τουλάχιστον τρεις αποφάσεις δικαστηρίου για εκταφές νεκρών προκειμένου να διαπιστωθεί ότι πέθαναν από Covid-19.

«Είμαστε τρελοκομείο πια», είπε ο κ. Λαζανάς μιλώντας στον ΣΚΑΙ, προσθέτοντας ότι εκτός από την υπογραφή γιατρού σε έναν θάνατο, υπάρχουν σειρά ιατρικών εγγράφων και εξετάσεων και δεν λαμβάνεται υπόψη τίποτα από αυτά.