ΥΛΙΚΑ (για ένα βάζο 1 lt)

Ντρέσινγκ

25 ml χυμό λάιμ

25 ml ελαιόλαδο

2 κ.γλ. μέλι

Αλάτι, πιπέρι καγιέν

Για τη σαλάτα

4 κ.σ. πιπεριές χρωματιστές (κόκκινη, κίτρινη, πορτοκαλί) κομμένες με κύβους

1/2 μικρό βιολογικό αγγούρι κομμένο σε κύβους

120 γρ. μαγειρεμένες πένες χρωματιστές (ζυμαρικά)

4 κ.σ. φασόλια κόκκινα από κονσέρβα

5-6 κουταλιές της σούπας καλαμπόκι από βαζάκι

6-8 ντοματίνια ολόκληρα

1/2 αβοκάντο κομμένο σε φέτες και ανακατεμένο με λίγο επιπλέον χυμό λάιμ για να μη μαυρίσει

2-3 φύλλα μαρουλιού κομμένα

2-3 φύλλα γαλλικής σαλάτας κομμένα

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

Ντρέσινγκ Σε ένα μικρό μπολ ανακατεύουμε πρώτα το λάιμ με το μέλι και προσθέτουμε σιγά-σιγά το ελαιόλαδο, αλάτι και λίγο πιπέρι καγιέν.

«Συναρμολόγηση» 

Ελέγχουμε ότι το βάζο είναι καθαρό και στεγνό.

Πρώτα βάζουμε το ντρέσινγκ. Στη συνέχεια τις πιπεριές και το αγγούρι κομμένα σε κύβους.

Επόμενο βήμα: προσθέτουμε τα ζυμαρικά, κατόπιν τα φασόλια, το καλαμπόκι και τα ντοματίνια και «σφραγίζουμε» με ανακατεμένα τα κομμένα φύλλα του μαρουλιού και της γαλλικής σαλάτας. Κλείνουμε το βάζο.

Οταν θέλουμε να την σερβίρουμε, απλώς αναποδογυρίζουμε και αδειάζουμε το βάζο σε ένα πιάτο. Ετσι το ντρέσινγκ που βρίσκεται στο κάτω μέρος, θα αρτύσει ολόκληρη τη σαλάτα μας.