Στον ρόλο ενός 34χρονου υπαλλήλου καφενείου από τον Πειραιά που διατηρούσε φιλία με την 36χρονη δράστιδα Εφη Κ. αναμένεται να στραφεί τα επόμενα 24ωρα, το ενδιαφέρον του Μικτού Ορκωτού Κακουργιοδικείου της Αθήνας που διερευνά την αποτρόπαια επίθεση με το βιτριόλι εναντίον της Ιωάννας Παλαιοσπύρου τον Μάιο του 2020 στην Καλλιθέα.

Οι αρχές εξετάζουν αν ο 34χρονος – ο οποίος αναμένεται να κληθεί ως μάρτυρας – θα μπορούσε να έχει ρόλο «συνεργού» στην δραματική επίθεση κατά της Ιωάννας που έχει συγκλονίσει την κοινή γνώμη.

Κι αυτό ύστερα από πληροφορίες κι αναφορές ότι πράγματι ο 34χρονος είχε υποβοηθήσει την 36χρονη στην αρχική παρακολούθηση της Ιωάννας, είχε ρωτηθεί από την δράστιδα για τον τρόπο αγοράς του βιτριολιού και γνώριζε την εμμονή της για το άτυχο θύμα της. Με κύριο ζητούμενο γιατί ενώ γνώριζε ότι η φίλη του ήταν εκείνη που είχε τέτοιο μένος κατά του θύματος και αναζητούσε βιτριόλι , δεν ειδοποίησε αμέσως την ΕΛ.ΑΣ ότι αυτή ήταν πιθανόν εκείνη που επιτέθηκε στην άτυχη Ιωάννα.

Με την εγκληματική επίθεση να εξιχνιάζεται με σχετική καθυστέρηση, με βασικό στοιχείο μία «λάθος κλήση» που έκανε η γυναίκα που έριξε το καυστικό υγρό σε αλλοδαπό. Κι αν δεν υπήρχε αυτό ίσως η εγκληματική επίθεση, λόγω και της σιωπής του 34χρονου, να μην είχε διαλευκανθεί ακόμη.

Ο νομικός εκπρόσωπος του 34χρονου, δικηγόρος Αθηνών κ. Αλέξανδρος Κούκιος επισημαίνει, μιλώντας προς «Το Βήμα» ότι «ο πελάτης του είχε αντιληφθεί την εμμονή της Εφης Κ , με το μετέπειτα θύμα της κι είχε αποστασιοποιηθεί γρήγορα, ενώ προσπαθούσε να την αποφύγει».

Συμπληρώνει δε ότι ο 34χρονος δεν ενημέρωσε τις αρχές ασφαλείας (σ.σ. αφού γνώριζε τα εγκληματικά σχέδια της Εφης Κ.) μετά την επίθεση στην Καλλιθέα υπό τον φόβο των συνεπειών λόγω της μεγάλης δημοσιότητας που είχε λάβει η υπόθεση. Καθώς κι ότι αν κληθεί να καταθέσει στο δικαστήριο θα πει ότι γνώριζε, ενώ θα εκφράσει την πλήρη συμπαράσταση του στην Ιωάννα.

Σύμφωνα ωστόσο με πληροφορίες, ο 34χρονος που γνώριζε το μένος της δράστιδας για την Ιωάννα Παλαιοσπύρου ήξερε ότι αυτό αφορούσε το γνωστό ζήτημα με την «διεκδίκηση» (σ.σ σύμφωνα με την εμμονή της Εφης Κ ) ενός άντρα κι όχι οποιοδήποτε άλλο θέμα όπως έχουν υπαινιχθεί διάφορα πρόσωπα.

Ακόμη ο 34χρονος δεν φαίνεται να γνωρίζει αν η 36χρονη που έριξε το βιτριόλι στην Καλλιθέα θα στόχευε ακολούθως κι άλλο άτομο, κάτι που έχει αναδειχθεί από αναζητήσεις δηλητηρίων και όπλων μετά την επίθεση της Καλλιθέας.

Σημειώνεται ότι η επαφή του 34χρονου με την Εφη Κ. ανιχνεύθηκε αρκετούς μήνες μετά την εγκληματική επίθεση, ύστερα από την ανάλυση των δεδομένων της συσκευής του κινητού της Εφης Κ.

Τότε διαπιστώθηκε ότι η 36χρονη είχε τακτικές επικοινωνίες με το 34χρονο μέσω Viber. Μάλιστα η δράστιδα φαίνεται να είχε πραγματοποιήσει διαδοχικές κλήσεις στον υπάλληλο του καφενείου στον Πειραιά αμέσως μετά την επίθεση στην Ιωάννα.