Στην εκπομπή «Χαμογέλα και Πάλι!» μίλησε ο οφθαλμίατρος, και αναπληρωτής καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, κ. Γιώργος Κυμιωνής, ο άνθρωπος που βοήθησε την Ιωάννα Παλιοσπύρου να μη χάσει το μάτι της, μετά την επίθεση με το βιτριόλι.

«Ευτυχώς η Ιωάννα έχει λειτουργική όραση»

«Υπάρχει μια ομάδα γιατρών που υποστηρίζει την Ιωάννα. Εγώ βοήθησα στις προσπάθειές τους. Πέρασε μια πολύ σοβαρή μόλυνση με το μάτι της, κινδύνευε να τρυπήσει και να χάσει μόνιμα την όρασή της. Ευτυχώς σώθηκε το μάτι της, αλλά η υπόθεση δεν έχει τελειώσει. Είναι ένας μαραθώνιος. Υπάρχει ουλή στον κερατοειδή, που προκαλεί έντονη φωτοφοβία και πρέπει να φοράει γυαλιά ηλίου, αλλά και να παίρνει αγωγή. Ευτυχώς, όμως, έχει λειτουργική όραση», είπε ο κ. Κυμιωνής.

«Αυτή τη στιγμή παίρνει θεραπεία με κορτιζόνη για να μειωθεί η ουλή, αλλά είναι πολυτραυματίας, δεν είναι μόνο το μάτι της, είναι και τα βλέφαρα, ο οργανισμός της είναι ανοσοκατασταλμένος και είναι επιρρεπής στις μολύνσεις. Ελπίζουμε ότι θα καταφέρουμε να φτάσει η όρασή της όπως και στο άλλο της μάτι», εξήγησε ο ίδιος.

«Η Ιωάννα ήθελε να πάρει πίσω τη ζωή της όσο το δυνατόν πιο γρήγορα»

Μιλώντας για τη δύσκολη στιγμή, όταν η Ιωάννα του ζήτησε να μην αφαιρέσει κάποιες βλεφαρίδες της, ο ίδιος είπε ότι «Αυτή η στιγμή για εμένα ήταν ιδιαίτερη. Λειτούργησα σαν γιατρός, έβλεπα την ασθενή και όχι τον άνθρωπο. Θεώρησα ότι έπρεπε να βγάλω τις βλεφαρίδες της για να μην έχει πρόβλημα στο άμεσο μέλλον, και η Ιωάννα ήθελε να πάρει τη ζωή της πίσω. Μου είπε να της αφήσω τις βλεφαρίδες και ότι αν προκύψει πρόβλημα θα ξανάρθει. Ήταν ένα μικρό βήμα στο να πάρει πίσω τη ζωή της. Για εκείνη αυτές οι δύο βλεφαρίδες ήταν ένα βήμα για να γυρίσει στην κανονικότητά της. Αισθάνομαι ένοχος που λειτούργησα μόνο ως γιατρός εκείνη τη στιγμή, αλλά και εμείς οι γιατροί πρέπει να αποστασιοποιηθούμε για να κάνουμε καλύτερα τη δουλειά μας».

«Η Ιωάννα έχει μπει σε ένα πρόγραμμα τακτικής παρακολούθησης. Για τα τραύματά της, νομίζω θα πάει πολύ καλά γιατί είμαστε όλοι δίπλα της. Τα τραύματα στην ψυχή της, όμως, νομίζω θα κρατήσουν παραπάνω», τόνισε ο κ. Κυμιωνής.

«Όλα τα φώτα αυτή τη στιγμή είναι πάνω στην Ιωάννα. Κάποια στιγμή αυτά θα σβήσουν. Οι γιατροί θα είμαστε δίπλα της. Το θέμα είναι όλος ο κόσμος να συνεχίσει να είναι δίπλα της, είναι ένα πολύ γενναίο κορίτσι που αντιμετωπίζει με θάρρος και αξιοπρέπεια το πρόβλημά της», σημείωσε ο ίδιος κλείνοντας.