ΥΛΙΚΑ (για 4-6 άτομα)

1 φλιτζάνι ρύζι μπασμάτι

2 αβγά, σε ομελέτα, κομμένη σε λεπτές φέτες

300 γρ. ουρές από γαρίδες μεσαίου ή μικρού μεγέθους, καθαρισμένες και σοταρισμένες σε 1 κ.σ. σουσαμέλαιο για 3-4 λεπτά

4 μικρά φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα και σοταρισμένα

1 κρεμμύδι ξερό, ψιλοκομμένο και σοταρισμένο

1-2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες και σοταρισμένες

100 γρ. καρότο κομμένο σε λεπτά μπαστουνάκια του 1 εκ.

240 γρ. καλαμπόκι βρασμένο, σουρωμένο

200 γρ. αρακά, κατεψυγμένο, ξεπαγωμένο και σουρωμένο

Σάλτσες

3-4 κ.σ. σουσαμέλαιο (ή άλλο φυτικό λάδι)

100 ml σόγια (και παραπάνω, αν το θέλουμε πιο σκούρο και με πιο έντονη γεύση)

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

Σοτάρουμε το ρύζι σε 1 κ.σ. λάδι και το βράζουμε σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Οταν  είναι έτοιμο, το σκεπάζουμε με μια πετσέτα και το αφήνουμε εκτός φωτιάς 10-15 λεπτά.

Στο γουόκ ή σε ένα βαθύ τηγάνι σοτάρουμε τα κρεμμύδια και το σκόρδο, προσθέτουμε τα καρότα, τον αρακά και το καλαμπόκι και ανακατεύουμε.

Στη συνέχεια βάζουμε το ρύζι, το «σπάμε» με το κουτάλι και μόλις ζεσταθεί προσθέτουμε τις γαρίδες και το αβγό και ανακατεύουμε. Τέλος, βάζουμε τη σόγια και το υπόλοιπο σησαμέλαιο και ανακατεύουμε ξανά.