Γονικές παροχές χωρίς φόρο και χωρίς όριο

Καμία επιβάρυνση για αξίες έως 800.000 ευρώ – Θα ισχύσει για ακίνητα, μετρητά, μετοχές, ΙΧ, σκάφη αλλά είναι ξεχωριστό για τον πατέρα, τη μητέρα, τον παππού και τη γιαγιά και ξεχωριστό για κάθε παιδί ή εγγόνι

Χωρίς φόρο θα μπορούν από την 1η Οκτωβρίου 2021 να μεταβιβάσουν οι γονείς στα παιδιά τους ή οι παππούδες στα εγγόνια τους οποιοδήποτε περιουσιακό στοιχείο έχουν στην κατοχή τους, ενώ το ίδιο μπορούν να πράξουν μεταξύ τους οι σύζυγοι ή όσοι έχουν συνάψει σύμφωνο συμβίωσης. Το αφορολόγητο όριο θα είναι 800.000 ευρώ ανά γονέα και ανά παιδί ή εγγόνι.

Αυτό θα προβλέπει διάταξη νόμου που θα περιληφθεί στο νομοσχέδιο που θα κατατεθεί το επόμενο διάστημα στη Βουλή και το οποίο θα περιλαμβάνει όλα τα μέτρα που εξήγγειλε ο πρωθυπουργός κ. Κυριάκος Μητσοτάκης από το βήμα της ΔΕΘ.

Το συγκεκριμένο μέτρο,  έχει δημιουργήσει έντονη αντιπαράθεση μεταξύ κυβέρνησης και αντιπολίτευσης, καθώς ναι μεν αφορά όλους αλλά ευνοεί περισσότερο τα υψηλα εισοδήματα και τις μεγάλες περιουσίες. Είναι η πρώτη φορά που η γονική παροχή ή δωρεά σε μετρητά είναι πλήρως αφορολόγητη μέχρι του ποσού των 800.000 ευρώ.

Διαβάστε περισσότερα στο «Βήμα της Κυριακής»

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Οικονομία