Μηταράκης – Τα νέα μέτρα ενισχύουν τους νέους και την ελληνική κοινωνία

Σύμφωνα με τον κ. Μηταράκη, η κυβέρνηση έθεσε ως προτεραιότητα τους νέους, τους ευάλωτους και τα νοικοκυριά.

Τα νέα μέτρα που ανακοίνωσε χθες στη ΔΕΘ ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανέλυσε στο MEGA, ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Νότης Μηταράκης.

Όπως τόνισε η κυβέρνηση έθεσε ως προτεραιότητα τους νέους, τους ευάλωτους και τα νοικοκυριά.

«Η ελληνική οικονομία βρίσκεται σε ένα ενάρετο κύκλο ανάπτυξης και ευημερίας κι αυτό επιτρέπει ένα πακέτο μέτρων στήριξης 3,4 δισ. ευρώ. Τα νέα μέτρα έδωσαν έμφαση στα νέα παιδιά. Είναι μία γενιά που θυμούνται σε όλα τα ενήλικα χρόνια τους δυσκολίες. Στηρίζει αυτά τα παιδιά να πατήσουν στα πόδια τους. Συνεχίζεται η λογική μείωσης των φόρων, αναχαιτίζουμε την ακρίβεια στην ενέργεια», δήλωσε ο Νότης Μηταράκης.

Ο συντελεστής μείωσης του ΕΝΦΙΑ δεν έχει ανακοινωθεί ακόμα.

Επιπλέον, υπογράμμισε ότι η αγορά εργασίας είναι πιο ισχυρή σε σχέση με το 2019. Η αύξηση του κατώτατου μισθού δόθηκε βάσει εκείνων των στοιχείων, με τον Νότη Μηταράκη να λέει πως εάν του χρόνου συζητηθεί στο υπουργικό συμβούλιο η αύξηση του κατώτατου μισθού, θα γίνει βάσει αυτής της κατάστασης.

Τι ζητά η ΕΣΕΕ

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της Ελληνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας, Γιώργος Καρανίκας, σημείωσε ότι «μετά από μία κρίση δεκαετίας και την πανδημία είναι πολύ σημαντικό για τις επιχειρήσεις ώστε να πάρουν μία ώθηση. Είναι σημαντική η πρόθεση του Πρωθυπουργού και της κυβέρνησης να αναχαιτίσει την ακρίβεια στη ΔΕΗ, γιατί αυτό μας φοβίζει  εμάς στο λιανεμπόριο. Αν συγκρατήσουμε την άνοδο στην ενέργεια, δεν θα επηρεάσει το καλάθι της νοικοκυράς. Περίμενα όμως να ακούσω το τέλος επιτηδεύματος. Ελπίζω σύντομα να μπει κι αυτό στην επόμενη εξαγγελία, είναι ένας απαράδεκτος φόρος».

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
ΒημαTV
Σίβυλλα
Helios Kiosk