Τελειωμό δεν έχουν οι προκλήσεις της περιόδου για τη νεοδημοκρατική κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη. Κάθε τόσο ξεπηδάει και μια, μικρή ή μεγαλύτερη, κρίση ικανή να αποδιοργανώσει το κυβερνητικό «στράτευμα» και να αποσυντονίσει το «γενικό επιτελείο».

Τελευταία ήταν οι απαράδεκτες, κατά κοινή ομολογία, αποδοκιμασίες στην κηδεία του οικουμενικού Μίκη Θεοδωράκη που τάραξαν τον Πρωθυπουργό και φανέρωσαν στον κύκλο του Μεγάρου Μαξίμου ότι οι πολιτικές συνθήκες βαίνουν οξυνόμενες.

Οσο περιθωριακές και ακραίες κι αν ήταν οι φωνές έξω από τη Μητρόπολη, έδειξαν στον κ. Μητσοτάκη ότι μετά τις καταστροφικές πυρκαγιές και τον ατυχή ανασχηματισμό του Αυγούστου το όποιο προστατευτικό τείχος ανοχής διατηρούνταν για την κυβέρνησή του δεν υφίσταται πλέον. Κακά τα ψέματα, διάχυτο είναι πια το κλίμα δυσπιστίας που θεριεύει την ατμόσφαιρα αμφισβήτησης στην κοινωνία.

Δεν επήλθε αυτόματα αυτή η μετάπτωση από την απόλυτη ηγεμονία και πολιτική κυριαρχία στην άρση των ηθικών αναστολών και στον κλονισμό της εμπιστοσύνης, παρά είναι αποτέλεσμα των αλλεπάλληλων κρίσεων και της διατήρησής τους επί μακρόν.

Διαβάστε περισσότερα στο «Βήμα της Κυριακής»