Ποιητικές συλλογές, μυθιστορήματα, λευκώματα. Απομνημονεύματα, αναμνήσεις, προσωπικές αφηγήσεις. Πολιτικές αναλύσεις, συλλογές άρθρων, δημοσιογραφικά κείμενα. Ιστορικά έργα, φιλοσοφικά δοκίμια, κοινωνιολογικές μελέτες.

Ο πακτωλός των βιβλίων που συνωστίζονται στις σελίδες του Amazon, με αφορμή την 20ή επέτειο της 11ης Σεπτεμβρίου 2001, είναι ατελείωτος. Ντοκιμαντέρ, φωτογραφικές εκθέσεις, ακαδημαϊκά συνέδρια, επετειακές εκδηλώσεις κατακλύζουν τα πολιτιστικά προγράμματα σε Ηνωμένες Πολιτείες και Ευρώπη.

Ο Σπάικ Λι παρουσιάζει στο HBOένα νέο ντοκιμαντέρ του οποίου το τέταρτο επεισόδιο ήδη χρειάστηκε να περικοπεί κατά 30 λεπτά λόγω διασποράς συνωμοσιολογικών θεωριών.

Οι επιθέσεις της Αλ Κάιντα στους Δίδυμους Πύργους δημιούργησαν νέα δεδομένα στην παγκόσμια σκηνή, μετέβαλαν δραστικά όμως τις κοινωνικές και πολιτικές συνθήκες στις ΗΠΑ.

Η πανουργία της Ιστορίας θέλησε η δημόσια συζήτηση τις μέρες αυτές να περιστρέφεται γύρω από τη χαοτική αποχώρηση του αμερικανικού στρατού από το Αφγανιστάν – το κλείσιμο ενός κύκλου που με την επιστροφή των Ταλιμπάν επανέρχεται στο 2001.

Μετά είκοσι έτη, στο ΒΗΜΑgazino που κυκλοφορεί μαζί με το «Βήμα της Κυριακής», ο Μάρκος Καρασαρίνης διερευνά τι περικλείει ο κύκλος του πολέμου κατά της τρομοκρατίας, τι εκκολάφθηκε στο εσωτερικό του και πώς μακροπρόθεσμα οδήγησε στη διάβρωση της αμερικανικής δημοκρατίας.

Διαβάστε περισσότερα στο BHMAgazino που κυκλοφορεί με το «Βήμα της Κυριακής»