Δαγούμας – Προανήγγειλε παρεμβάσεις στα τιμολόγια ρεύματος – Τι είπε για το myRAE

Ο πρόεδρος της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας Αθανάσιος Δαγούμας, στο περίπτερο του ΟΤ στη ΔΕΘ.

Έρχονται παρεμβάσεις για τη διασφάλιση της διαφάνειας στη διαμόρφωση των τιμολογίων του ηλεκτρικού ρεύματος. Αυτό ανακοίνωσε ο πρόεδρος της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας Αθανάσιος Δαγούμας, μιλώντας στον ΟΤ στη ΔΕΘ.

Συγκεκριμένα, ο κ. Δαγούμας, ξεκαθάρισε ότι στόχος είναι οι πάροχοι να έχουν ένα σταθερό τιμολόγιο το οποίο δεν θα μεταβάλλεται για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα και να διατηρήσουν το  κυμαινόμενο τιμολόγιο, αλλά να γνωρίζουν οι συμβεβλημένοι καταναλωτές πότε ακριβώς θα περιμένουν ότι θα μεταβληθεί και η λιανική τιμή.

Επίσης, αναφέρθηκε στη νέα πλατφόρμα myRAE  η οποία «βγήκε στον αέρα» την Παρασκευή, όπου θα μπορούν οι καταναλωτές να υποβάλλουν τα παράπονά τους σχετικά με τις τιμολόγια και τις ρήτρες των παρόχων ηλεκτρικής ενέργειας.

Σύμφωνα με τον κ. Δαγούμα, η πλατφόρμα αυτή, σε συνέχεια του Εργαλείου Σύγκρισης Τιμών, θα δίνει τη δυνατότητα στη Ρυθμιστική Αρχή να παρεμβαίνει έγκαιρα.

Είναι αλήθεια ότι πολλοί καταναλωτές εκφράζουν παράπονα, παραδέχθηκε ο κ. Δαγούμας, συμπληρώνοντας ότι αύριο θα είναι σε θέση να ανακοινώσει επίσημα τις λεπτομέρειες του νέου εργαλείου, το οποίο σχεδιάστηκε μαζί με τον Συνήγορο του Καταναλωτή.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Οικονομία
Σίβυλλα
Helios Kiosk