«Ήρθε η ώρα που σταματάνε τα σενάρια και ξεκινάνε οι ανακοινώσεις», σημείωσε ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών, Στέλιος Πέτσας, που βρέθηκε στο περίπτερο του Οικονομικού Ταχυδρόμου στη ΔΕΘ.

Ερωτηθείς σχετικά με τα μέτρα που θα ανακοινώσει ο πρωθυπουργός, ο κ. Πέτσας σημείωσε πως πρόκειται για ένα πλέγμα παρεμβάσεων για την κοινωνική συνοχή, που θα αφορούν σε αναπτυξιακά έργα, στη νέα γενιά και στο θέμα των ανατιμήσεων.

«Υπάρχει το θέμα που αφορά το επόμενο εξάμηνο και έχει παροδικό χαρακτήρα: Το θέμα του κύματος ανατιμήσεων» είπε ο κ. Πέτσας, λέγοντας πως θα υπάρξουν σχετικές παρεμβάσεις.

Το δεύτερο, είναι πιο μακροπρόθεσμο και αφορά σε παρεμβάσεις με τις οποίες θα βγάλουμε τους νέους από το περιθώριο, σημείωσε, προσθέτοντας πως περισσότερα θα μάθουμε από τον ίδιο των πρωθυπουργό.

Αναφερόμενος στα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ, σύμφωνα με τα οποία καταγράφεται ισχυρή αύξηση του ΑΕΠ κατά 16,2% το β’ τρίμηνο σε σχέση με το 2020, ο κ. Πέτσας δήλωσε αισιόδοξος για την ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας φέτος, προβλέποντας ότι του χρόνου θα περάσει η αύξηση στα εισοδήματα σε όλα τα επαγγέλματα.

Σημειώνεται ότι στην αρχή της συνέντευξης, ο κ. Πέτσας, δήλωσε ιδιαίτερα χαρούμενος για την παρουσία του στο περίπτερο του ΟΤ και λέγοντας ότι ήταν από αυτούς που διάβαζε παλαιότερα τον Οικονομικό Ταχυδρόμο, ευχήθηκε στη διαδικτυακή έκδοσή του «Καλή δουλειά για πολύ καιρό ακόμη».