Μίκης Θεοδωράκης – Live η τρίτη μέρα του λαϊκού προσκυνήματος – Χιλιάδες αποχαιρετούν τον μεγάλο μουσικοσυνθέτη

Δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι έχουν ήδη πει το δικό τους τελευταίο αντίο στον Μίκη Θεοδωράκη, ενώ το ίδιο συμβαίνει και σήμερα, τελευταία μέρα του λαϊκού προσκυνήματος στην Αθήνα.

Ο Μίκης Θεοδωράκης έφυγε από τη ζωή στις 2 Σεπτεμβρίου, ενώ δεκάδες χιλιάδες είναι οι πολίτες, ανώνυμοι και επώνυμοι, που έχουν πει το δικό τους τελευταίο αντίο στον μεγάλο μουσικοσυνθέτη. Χαρακτηριστικό είναι ότι και τις δύο πρώτες μέρες του λαϊκού προσκυνήματος στο παρεκκλήσι του Αγίου Ελευθερίου στη Μητρόπολη Αθηνών έχει δοθεί παράταση στην τελετή, ενώ χιλιάδες αναμένεται να βρεθούν και σήμερα στον χώρο για να τον αποχαιρετήσουν.

Μάλιστα, χθες Τρίτη υπήρξε και ένταση, καθώς ανακοινώθηκε ότι το λαϊκό προσκύνημα δεν θα συνεχιστεί, ενώ πολύς κόσμος βρισκόταν στην ουρά για να επισκεφθεί τη σορό του σπουδαίου μουσουργού και κοινωνικού αγωνιστή.

Live όλες οι εξελίξεις

13:25 – Το αδιαχώρητο επικρατεί έξω από τη Μητρόπολη. Οι πολίτες που έχουν συγκεντρωθεί τραγουδούν, φωνάζουν «Αθάνατος», ενώ πολλοί κρατούν λουλούδια τα οποία τοποθετούν πάνω στο φέρετρο με τη σορό του Μίκη Θεοδωράκη.

13:20 – Με πανό που γράφει «Αγωνιζόμαστε για το ελληνικό τραγούδι» βρίσκεται στον χώρο της Μητρόπολης η Ένωση Τραγουδιστών Ελλάδας.

13:05 – Συγκλονιστικές οι στιγμές έξω από τη Μητρόπολη. Ο κόσμος τραγουδάει μαζί με τον Πανελλήνιο Μουσικό Σύλλογο «Σώπα όπου να ‘ναι θα σημάνουν οι καμπάνες».

12:50 – Στεφάνια στη μνήμη του Μίκη Θεοδωράκη συνεχίζουν να φτάνουν από επώνυμους και όχι μόνο. Ανάμεσά τους, στεφάνια έχουν στείλει η οικογένεια του Βαγγέλη Μαρινάκη, η ΠΑΕ Ολυμπιακός, ο Βαρδής και η Μαριάννα Βαρδινογιάννη.

«Ατελείωτος ήλιος»

«Ένας ατελείωτος ήλιος γεμάτος λεβεντιά, λευτεριά και μουσική. Αντίο Μίκη», γράφει το στεφάνι της οικογένειας του Βαγγέλη Μαρινάκη για τον μεγάλο μουσικοσυνθέτη.

«Κρατούσες στις πλάτες σου την Ελλάδα. Εκείνη σου δίνει την αιώνια ευγνωμοσύνη της. Αντίο Μίκη», γράφει το στεφάνι της ΠΑΕ Ολυμπιακός.


12:25 – Ο γιος του Γρηγόρη Μπιθικώτση βρέθηκε στη Μητρόπολη για να αποχαιρετήσει τον Μίκη Θεοδωράκη που είχε στενή σχέση, επαγγελματική και προσωπική, με τον πατέρα του.

Διαβάστε επίσηςΎστατο χαίρε στον Μίκη Θεοδωράκη από τον Δήμο Πειραιά

12:00 – Χιλιάδες κόσμος αποχαιρετά τον Μίκη και την τρίτη μέρα του λαϊκού προσκυνήματος

11:45 – «Ο Μίκης δεν έχει τελευταία κατοικία, περνάει σε μια ζώσα αιωνιότητα» είπε ο πρόεδρος του Μουσείου στη Ζάτουνα Αρκαδίας.

11:40 – Αντιπροσωπεία από το Μουσείο Μίκης Θεοδωράκης στη Ζάτουνα Αρκαδίας έφτασε στη Μητρόπολη για να τιμήσει τον μεγάλο μουσικοσυνθέτη. Να θυμίσουμε ότι ο Μίκης Θεοδωράκης είχε εκτοπιστεί στο συγκεκριμένο χωριό στα πρώτα χρόνια της Χούντας.

11:25 – Στην Μητρόπολη για να αποχαιρετήσουν τον Μίκη Θεοδωράκη βρέθηκαν ο σκηνοθέτης Παντελής Βούλγαρης και η γυναίκα του, Ιωάννα Καρυστιάνη, συγγραφέας, λογοτέχνης και σεναριογράφος. H ίδια έχει γεννηθεί στα Χανιά, όπως και ο πατέρας του μεγάλου μουσουργού, ενώ και αυτή ανέπτυξε αντιδικτατορική δράση.

11:05 – Μίκης ο Παγκόσμιος! Άνθρωποι από πολλές χώρες έχουν επισκεφθεί τον χώρο της Μητρόπολης για να αποχαιρετήσουν τον Μίκη Θεοδωράκη. Η φιλία της Ελλάδας με την Αλγερία αποτυπώνεται στο γλαστράκι με τα κόκκινα λουλούδια και τις σημαίες των δύο χωρών που έφερε πολίτης από τη χώρα της βόρειας Αφρικής.

10:50 – Ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, Λευτέρης Οικονόμου βρέθηκε στον χώρο της Μητρόπολης για να πει το δικό του τελευταίο αντίο στον σπουδαίο μουσουργό. «Αγωνίστηκε στη ζωή του για ιδανικά και αξίες, ανεξάρτητα από τις όποιες ιδεολογικές διαφορές υπάρχουν», είπε ο κ. Οικονόμου.

10:35 – Άνθρωποι όλων των ηλικιών, όπως και τις προηγούμενες μέρες, σπεύδουν στη Μητρόπολη για να αποχαιρετήσουν τον μεγάλο Μίκη Θεοδωράκη.

Το in.gr βρίσκεται στη Μητρόπολη καλύπτοντας και την τρίτη μέρα του λαϊκού προσκυνήματος στον Μίκη Θεοδωράκη

Βίντεο από την στιγμή που έφτασε η σορός του Μίκη Θεοδωράκη στη Μητρόπολη

10:25 – Μαζί με τον Αντώνη Σαμαρά ήταν και η σύζυγός του, Γεωργία Κρητικού. Οι δυο τους κρατούσαν από ένα άσπρο τριαντάφυλλο.

10:20 – Ένα μπουκέτο άσπρα λουλούδια κρατούσε η Λούκα Κατσέλη, πρώην υπουργός Εργασίας και πρόεδρος της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδας.

10:15 – Το τελευταίο αντίο στον μεγάλο μουσικοσυνθέτη είπε και ο πρώην Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος. Δεν θέλησε να κάνει δηλώσεις στους δημοσιογράφους που βρίσκονται στον χώρο της Μητρόπολης.

10:10 – Στη Μητρόπολη βρέθηκε ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς για να αποχαιρετήσει τον Μίκη Θεοδωράκη. «Ελάχιστοι κατόρθωσαν να μείνουν δεμένοι μέχρι και με τον τελευταίο Έλληνα», είπε ο κ. Σαμαράς.

10:00 – Πολίτες που θέλουν να αποχαιρετήσουν τον μεγάλο μουσικοσυνθέτη έχουν ήδη φτάσει στη Μητρόπολη.

9:58 – Ανάμεσα στα στεφάνια είναι και αυτά που έχουν στείλει το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Πειραιά και ο Δήμαρχος Πειραιά, Γιάννης Μώραλης.

9:53 – Δεκάδες είναι τα στεφάνια που έχουν σταλεί στον χώρο της Μητρόπολης στη μνήμη του Μίκη Θεοδωράκη

Πώς θα διεξαχθεί η τρίτη μέρα του λαϊκού προσκυνήματος

Το λαϊκό προσκύνημα θα συνεχιστεί για τελευταία ημέρα στην Αθήνα σήμερα από τις 10:00 έως τις 14:00, ενώ θα ακολουθήσει η τελετή αποχαιρετισμού. Όπως έχει γίνει γνωστό, για τον εκλιπόντα θα μιλήσουν η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου και ο γενικός γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας.

Το ταξίδι για την Κρήτη προκειμένου ο Μίκης Θεοδωράκης να ταφεί στον Γαλατά Χανίων θα ξεκινήσει το βράδυ ενώ λίγο νωρίτερα, στις 7 το απόγευμα της Τετάρτης, η πομπή θα φτάσει με τη σορό του μουσικοσυνθέτη στην πύλη Ε3 (Αγιος Διονύσιος) στο λιμάνι του Πειραιά και στη συνέχεια θα επιβιβαστεί στο πλοίο «Blue Galaxy» της ΑΝΕΚ.

Όλα έτοιμα στα Χανιά – Θα γίνει και εκεί λαϊκό προσκύνημα

Στις 7.15 το πρωί της Πέμπτης, θα φτάσει στο λιμάνι της Σούδας όπως ανακοίνωσε ο δήμαρχος Χανίων, Παναγιώτης Σημανδηράκης. Στη συνέχεια, θα πραγματοποιηθεί αυτοκινητοπομπή στην πλατεία Δημοτικής Αγοράς και μετά θα συνοδευτεί στην Μητρόπολη, στον Ναό Εισοδίων της Θεοτόκου στα Χανιά, όπου μέχρι τις 12 η σορός θα τεθεί σε λαϊκό προσκύνημα.

Θα ακολουθήσει και πάλι αυτοκινητοπομπή, προς τον ιερό ναό του Γαλατά Χανίων όπου θα τελεστεί η εξόδιος ακολουθία στη 1 το μεσημέρι, ενώ θα ακολουθήσει πεζή συνοδεία της σορού στο κοιμητήριο του Γαλατά. Την ημέρα της κηδείας τόσο στην πόλη των Χανίων όσο και στο χωριό Γαλατάς θα ισχύσουν έκτακτα κυκλοφοριακά μέτρα.

Η επιθυμία του Μίκη Θεοδωράκη να ταφεί στο χωριό του πατέρα του στον Γαλατά, όπως και να φτάσει η σορός του με πλοίο στην Κρήτη, θα γίνει πράξη.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Δείτε επίσης
Κοινωνία
Σίβυλλα
Helios Kiosk