Σπρίνγκ ρολς με γραβιέρα και ανεβατό

Τυροπιτάκια … αλλιώς.

Food styling: Μάκης Γεωργιάδης, φωτογραφία: Ακης Ορφανίδης

 

Προετοιμασία 15΄

ΥΛΙΚΑ (για 20 ρολς)

100 γρ. γλυκιά γραβιέρα Κρήτης, τριμμένη

200 γρ. ανεβατό

1 αβγό

Τσάιβς, ψιλοκομμένα

Φύλλα για σπρινγκ ρολς

Ελαιόλαδο για το τηγάνισμα

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

Ανακατεύουμε καλά σε ένα μπολ, τα τυριά με το αβγό.  Προσθέτουμε τα τσάιβς και ανακατεύουμε και πάλι απαλά. Απλώνουμε λίγη από τη γέμιση κατά μήκος της μακριάς πλευράς κάθε φύλλου για σπρίνγκ ρολς και τα τυλίγουμε σε ρολά. Κολλάμε στο σημείο που κλείνουν με λίγο νερό.

Βάζουμε ένα μεγάλο τηγάνι με μπόλικο ελαιόλαδο σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Όταν ζεσταθεί, τηγανίζουμε τα σπρινγκ ρολς, να ροδίσουν. Τα βγάζουμε από το τηγάνι με μια τρυπητή κουτάλα και τα αφήνουμε σε μια πιατέλα με απορροφητικό χαρτί κουζίνας, να στραγγίξουν. Σερβίρουμε, προαιρετικά, με μαρμελάδα ντομάτας.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Γευσιγνώστης
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk