Ανασχηματισμός – Αλλαγές έκπληξη – Τα απρόσμενα πρόσωπα σε υπουργικές θέσεις

Ο ανασχηματισμός είναι πλέον γεγονός και είχε εκπλήξεις.

Ο κύβος ερρίφθη.

Ο ανασχηματισμός είναι πλέον γεγονός και είχε εκπλήξεις.

Κατ αρχήν συστάθηκε αυτόνομο υπουργείο Πολιτικής Προστασίας, με υπουργό πρόσωπο έκπληξη: τον ναύαρχο εν αποστρατεία Ευάγγελο Αποστολάκη.

Μία ακόμη έκπληξη είναι η τοποθέτηση στη θέση του Υπουργού Υγείας του Θανάση Πλεύρη και η υπουργοποίηση της εξωκοινοβουλευτικής πνευμονολόγου, Μίνας Γκάγκα, στη θέση της αναπληρώτριας υπουργού Υγείας, αρμόδιας για τις υπηρεσίες Υγείας.

Σημειώνεται η αποχώρηση από το κυβερνητικό σχήμα του Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, ο οποίος φαίνεται πως πλήρωσε τη διαχείριση των πυρκαγιών και η επιστροφή του στενού συνεργάτη του πρωθυπουργού Τάκη Θεοδωρικάκου στην κυβέρνηση. Ο κ. Θεοδωρικάκος αναλαμβάνει νέος υπουργός Προστασίας του Πολίτη.

Ο Νίκος Χαρδαλιάς μετακινείται στο υπουργείο Άμυνας, στη θέση του υφυπουργού. Εκτός κυβέρνησης τέθηκε ο Χάρης Θεοχάρης και υπουργός Τουρισμού, αναλαμβάνει ο Βασίλης Κικίλιας.

Η κατάργηση της θέσης του αρμόδιου για το χρηματοπιστωτικό σύστημα, υφυπουργού οικονομικών, αφήνει εκτός κυβέρνησης των Γεώργιο Ζαβό, ο οποίος δεν κατάφερε να διαχειριστεί το θέμα με τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια.

Αξίζει να αναφερθεί η υπουργοποίηση του βουλευτή Ευβοίας της ΝΔ, Σίμου Κεδίκογλκου, ο οποίος αναλαμβάνει υφυπουργός αγροτικής ανάπτυξης και τροφίμων.

Όλες οι αλλαγές

Όλες οι αλλαγές στο κυβερνητικό σχήμα είναι οι ακόλουθες:
1. Συνιστάται Υπουργείο Πολιτικής Προστασίας με τις αρμοδιότητες του έως σήμερα Υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας, περιλαμβανομένης της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας. Τη θέση του Υπουργού Πολιτικής Προστασίας αναλαμβάνει ο Ευάγγελος Αποστολάκης.
2. Τη θέση του Υπουργού Προστασίας του πολίτη αναλαμβάνει ο Παναγιώτης Θεοδωρικάκος.
3. Τη θέση του Υπουργού Υγείας αναλαμβάνει ο Αθανάσιος Πλεύρης.
4. Τη θέση της αναπληρωτού Υπουργού Υγείας αναλαμβάνει η Ασημίνα Γκάγκα.
5. Τη θέση του Υπουργού Τουρισμού αναλαμβάνει ο Βασίλειος Κικίλιας.
6. Τη θέση του Υφυπουργού Εξωτερικών αρμόδιου για τον απόδημο ελληνισμό αναλαμβάνει ο Ανδρέας Κατσανιώτης.
7. Τη θέση του Υφυπουργού Εθνικής Άμυνας αναλαμβάνει ο Νικόλαος Χαρδαλιάς.
8. Τη θέση του Υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων αρμόδιου για την αλιευτική πολιτική αναλαμβάνει ο Σίμος Κεδίκογλου.
9. Τη θέση του Υφυπουργού Μεταφορών και Υποδομών αρμόδιου για θέματα μεταφορών αναλαμβάνει ο Μιχάλης Παπαδόπουλος.
10. Συνιστάται θέση Υφυπουργού στο Υπουργείο Μεταφορών και Υποδομών με αρμοδιότητα τις υποδομές. Τη θέση αναλαμβάνει ο έως σήμερα Γενικός Γραμματέας Γεώργιος Καραγιάννης.
11. Η θέση του Υφυπουργού Οικονομικών αρμόδιου για το χρηματοπιστωτικό σύστημα καταργείται.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Πολιτική
Σίβυλλα
Helios Kiosk