Ανησυχητικές διαστάσεις λαμβάνει -ξανά- η πανδημία του κοροναϊού στη χώρα. Τα κρούσματα παραμένουν σταθερά τετραψήφια και οι διασωληνωμένοι τριψήφιοι. Την ίδια ώρα, αυξημένος είναι και ο αριθμός των νεκρών.

Στην επιδημιολογική κατάσταση και στο πως αυτή έχει διαμορφωθεί τα τελευταία 24ωρα αναφέρθηκε η καθηγήτρια, Βάνα Παπαευαγγέλου, στην καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου της Πέμπτης.

Η κυρία Παπαευαγγέλου αναφέρθηκε στο αυξημένο επιδημιολογικό φορτίο που παρατηρείται στα νησιά και το οποίο μεταφέρεται στην ηπειρωτική χώρα και στις πόλεις, με την επιστροφή των εκδρομέων. Γι’ αυτό, ζήτησε από όσους επιστρέφουν από τις διακοπές τους να υποβάλλονται σε τεστ και να αποφεύγουν τις επαφές με άλλα άτομα για τουλάχιστον επτά ημέρες μετά.

Παράλληλα, σημείωσε ότι οι νοσηλείες και οι εισαγωγές στα νοσοκομεία αρχίζουν να αφορούν και πάλι ανθρώπους μεγαλύτερη ηλικίας. Ακόμη τόνισε πως οι ασθενείς είναι κυρίως ανεμβολίαστοι και απηύθυνε έκκληση σε όσους δεν έχουν κάνει ακόμα το εμβόλιο να το κάνουν καθώς η μετάλλαξη Δέλτα επικρατεί πλέον στη χώρα και είναι βέβαιο πως θα κολλήσουν.