Κορωνοϊός – Προβλέψεις για 10.000 κρούσματα τον Οκτώβρη – Να εμβολιαστούμε άμεσα

Η διασπορά του ιού και της μετάλλαξης Δέλτα είναι μεγάλη στην κοινότητα και δη στις μικρότερες ηλικίες, ενώ προβλέπεται διασπορά και στις μεγαλύτερες ηλικίες λόγω της αλληλεπίδρασης με τους νεαρότερους.

«Τα στοιχεία δείχνουν ότι έχουμε μία μείωση της θνητότητας και της σοβαρότητας νόσησης με τον εμβολιασμό», λέει, μιλώντας στο MEGA και τον Νίκο Ευαγγελάτο ο Δημοσθένης Σαρηγιάννης, καθηγητής Περιβαλλοντικής και Υγειονομικής Μηχανικής ΑΠΘ.

Ωστόσο, η διασπορά του ιού και της μετάλλαξης Δέλτα είναι μεγάλη στην κοινότητα και δη στις μικρότερες ηλικίες, ενώ προβλέπεται διασπορά και στις μεγαλύτερες ηλικίες λόγω της αλληλεπίδρασης με τους νεαρότερους.

«Και αυτό θα μας φέρει αύξηση και στην πιθανή θνητότητα. Είναι πολύ σημαντικό να προστατευθούμε εμβολιαζόμενοι, για να μειώσουμε τη διασπορά σε όλες τις ηλικίες».

10.000 κρούσματα τον Οκτώβρη

Εφιαλτικές είναι οι προβλέψεις για τα κρούσματα που θα εμφανίσει η χώρα τον Οκτώβρη, αφού, σύμφωνα με τον κ. Σαρηγιάννη, μπορούν να φτάσουν έως και τις 10.000.

«Θα είμαστε σε μία αυξητική πορεία όλο τον Σεπτέμβρη η οποία θα μπορούσε να μας φέρει στα περίπου 10.000 κρούσματα στις αρχές Οκτωβρίου για μία ή δύο ημέρες».

Προκειμένου να μην επιβεβαιωθεί αυτή η πρόβλεψη, θα πρέπει να εμβολιαστούμε άμεσα κατέληξε ο καθηγητής.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
ΒημαTV