Μια «γεύση» από τα νέα μέτρα που θα ανακοινωθούν το μεσημέρι της Τρίτης, έδωσε ο Γιάννης Οικονόμου, μιλώντας στο MEGA. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση δεν θα κάνει πίσω σε σχέση με τις αποφάσεις που έχει πάρει, ενώ άφησε ένα «παράθυρο» για την επέκταση της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού.

«Θα υπάρχει μεγαλύτερος βαθμός ελευθερίας για τους εμβολιασμένους απέναντι στην πανδημία σε σχέση με αυτούς που δεν έχουν θωρακιστεί ακόμα (σ.σ. με το εμβόλιο)», είπε ο κ Οικονόμου.

Ο κ. Οικονόμου τόνισε ότι από εδώ και πέρα οι ανεμβολίαστοι δεν θα μπορούν να μπαίνουν στους χώρους εστίασης αφού αυτό δεν είναι θέμα «επιβίωσης», όπως είπε, όπως είναι να πας, για παράδειγμα, στο σούπερ μάρκετ. «Σε μια σειρά από άλλους χώρους, ψυχαγωγίας και διασκέδασης, εκεί όπου η μάσκα μπορεί να προσφέρει προστασία, ενδεχομένως στους κινηματογράφους και στα θέατρα, με ένα rapid τεστ 48 ωρών να μπορούν να έχουν πρόσβαση και να παρακολουθούν τέτοιες δραστηριότητες σε κλειστούς χώρους». Ο κ. Οικονόμου τόνισε ότι το τεστ θα επιβαρύνει οικονομικά τους ίδιους τους ανεμβολίαστους.

Πόσο θα κάνει το rapid τεστ

Ο κ. Οικονόμου τόνισε ότι το rapid τεστ θα μπει σε μια «προσιτή» τιμή, της «τάξης των 10 ευρώ», όπως αποκάλυψε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος. «Οι επιλογές του καθενός έχουν ένα κόστος», είπε ο Γιάννης Οικονόμου, αν και τόνισε ότι δεν το λέει διχαστικά.

Στη συνέχεια ο κ. Οικονόμου μίλησε για τη ροή των εμβολιασμών. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τόνισε ότι «δεν θα σταματήσουμε να παρακινούμε τους ανθρώπους να πάνε να εμβολιαστούν».

Διευκρίνισε ότι θα «δίνουμε κάθε εξήγηση στους καλοπροαίρετους, υπάρχει κόσμος που φοβάται για την επίδραση που μπορεί να έχει στην υγεία του (σ.σ. το εμβόλιο). Επιστήμονες, καθηγητές, άνθρωποι που έχουν φάει τα χρόνια τους στα εργαστήρια, στην έρευνα, στα νοσοκομεία, τους δίνουν τις απαντήσεις υπεύθυνα και με την υπογραφή τους».

Στη συνέχεια ο Γιάννης Οικονόμου ρωτήθηκε τι θα γίνει με τις αναστολές συμβάσεων σε υγειονομικούς που είναι ανεμβολίαστοι αφού για παράδειγμα στο ΕΚΑΒ 1245 από τους 4.000 είναι ανεμβολίαστοι, σύμφωνα με τον «Ελεύθερο Τύπο». Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε: «Στα νοσοκομεία τα στοιχεία που έχουμε είναι ότι η μεγάλη πλειοψηφία έχει εμβολιαστεί, αλλά υπάρχει ένα κομμάτι στον υγειονομικό κλάδο που αρνείται να εμβολιαστεί. Είναι ένα ζήτημα που το αντιμετωπίζουμε. Απασχολεί και τους ιατρικούς συλλόγους στο πλαίσιο της δεοντολογίας».

Ακούστε τις δηλώσεις του Γιάννη Οικονόμου στην «Κοινωνία Ώρα MEGA»