Σούπα θαλασσινών

Η θάλασσα στο (βαθύ) πιάτο μας!

Food styling: Μάκης Γεωργιάδης, φωτογραφία: Ακης Ορφανίδης

Προετοιμασία 20’ Τηγάνισμα 6’ Μαγείρεμα 45’

ΥΛΙΚΑ (για 6 μερίδες)

½ κιλό μύδια

6 γαρίδες

6 καραβίδες

6 καλαμάρια μικρά με το κεφάλι

4 κ.σ. ελαιόλαδο +

1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο

2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένο

1 κόκκινη πιπεριά, ψιλοκομμένη

1 κίτρινη πιπεριά, ψιλοκομμένη

2 ντομάτες, τριμμένες στη χοντρή μεριά του τρίφτη

½ φλιτζάνι αμύγδαλα, ψιλοκομμένα στο μπλέντερ

1 δαφνόφυλλο

1 φλιτζάνι λευκό κρασί

1 καυτερή πιπερίτσα

5 φλιτζάνια σπιτικό ζωμό ψαριού

½ λεμόνι, χυμός

3 κουταλιές μαϊντανό, ψιλοκομμένο

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

Καθαρίζουμε και πλένουμε τα θαλασσινά.

Τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και τις πιπεριές. Προσθέτουμε την ντομάτα, αλάτι, πιπέρι, τα αμύγδαλα και το δαφνόφυλλο. Τα ψήνουμε για 10 λεπτά ώστε να βγάλουν τα αρώματά τους. Προσθέτουμε το κρασί και την καυτερή πιπερίτσα και ψήνουμε άλλα 5 λεπτά. Αφαιρούμε την πιπερίτσα, προσθέτουμε τον ζωμό και μαγειρεύουμε με ξεσκέπαστη την κατσαρόλα μας μέχρι να μείνει ο μισός ζωμός (περίπου 25 λεπτά).

Βάζουμε τις καραβίδες ολόκληρες, τις γαρίδες καθαρισμένες, τον χυμό από το λεμόνι και μαγειρεύουμε για 4 λεπτά ακόμα.

Σε ένα μικρό τηγάνι τηγανίζουμε για 6 λεπτά τα καλαμάρια, ολόκληρα.

Προσθέτουμε τα μύδια στην κατσαρόλα και ψήνουμε 2-3 λεπτά ακόμα με το καπάκι. Σβήνουμε τη φωτιά και σερβίρουμε.

Σε κάθε πιάτο μπαίνει μία γαρίδα, μία καραβίδα, τα μύδια και η σούπα. Από πάνω βάζουμε το τραγανό καλαμαράκι, πασπαλίζουμε με ψιλοκομμένο μαϊντανό και φρεσκοτριμμένο πιπέρι, και περιχύνουμε με σταγόνες ελαιόλαδου.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Γευσιγνώστης
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
  • Τα gatherings δημιουργούν χαμό! Η αλήθεια είναι ότι παρακολουθούμε με απορία και σκεπτικισμό (χρειάζεται μεγάλη προσοχή, δεν τελειώσαμε με τον κορωνοϊό) όλο αυτό... ΣΙΒΥΛΑ |
Helios Kiosk