Θλίψη, δάκρυα και αγωνία για όσα βιώνουν οι γυναίκες μετά την επιστροφή των Ταλιμπάν στο Αφγανιστάν.

Δύο κοπέλες από το Αφγανιστάν που μένουν στη χώρα μας, η Καριμέ και η Ρειχάνε εξομολογούνται στο MEGA τον εφιάλτη που ζουν εκατομμύρια γυναίκες από τους Ταλιμπάν, ενώ αγωνιούν και για τους συγγενείς τους στην Καμπούλ.

«Υπάρχει μεγάλος κίνδυνος για όλες τις γυναίκες και τα κορίτσια είναι σε πολύ δύσκολη κατάσταση, δεν υπάρχουν ανθρώπινα δικαιώματα, οι Ταλιμπάν σκοτώνουν το σώμα των γυναικών…» τονίζει η 27χρονη Ρειχάνε.

Τρόμος για τις γυναίκες

«Από εδώ και πέρα, οι γυναίκες δεν θα μπορούν να σπουδάσουν, δεν θα μπορούν να βγουν έξω χωρίς τον άντρα τους ή με την παρουσία ενός άντρα και θα πρέπει να παντρεύονται από 12 χρονών υποχρεωτικά» προσθέτει η Καριμέ.

Η 32χρονη Καριμέ μας εξηγεί πως μια γυναίκα για να παραμείνει ζωντανή στο Αφγανιστάν, πρέπει να ακολουθήσει συγκεκριμένους κανόνες… «Πρέπει να παντρευτώ έναν ταλιμπάν, πρέπει να σταματήσω την εκπαίδευση, πρέπει να κλειδωθώ στο σπίτι μου» προσθέτει.

«Οι Ταλιμπάν είναι πάρα πολύ επικίνδυνοι άνθρωποι, πάρα πολύ σκοτεινοί άνθρωποι» υπογραμμίζει η Ρειχάνε.

Οι νεαρές κοπέλες γεμάτες όρεξη για ζωή έχουν διαγράψει την πατρίδα τους από το μέλλον τους και δεν σκέφτονται με τίποτα να γυρίσουν πίσω στην κόλαση των Ταλιμπάν.

«Δεν είναι εύκολο για τις γυναίκες, να είναι δούλες στο σπίτι, χωρίς να μιλάνε, χωρίς να επικοινωνούν, χωρίς να είναι μέλη της οικονομίας» τονίζει η Καριμέ, συμπληρώνοντας: «Είναι άγριοι άνθρωποι που προσπαθούν να κάνουν κακό σε άλλους ανθρώπους, δεν δίνουν περιθώρια για μια φυσιολογική ζωή».

Οι δύο κοπέλες από το Αφγανιστάν ελπίζουν σε ένα καλύτερο μέλλον. Ένα μέλλον χωρίς μίσος, βία και καταπίεση για τη χώρα τους.