Εμβόλιο: Η ΕΕ ελπίζει στις 200 εκατ. δόσεις της Novavax – Σε τι διαφέρει από τα υπόλοιπα

Yπεγράφη η σύμβαση με Novavax για 200 εκατ. δόσεις εμβολίων μέχρι το 2023

Υπογράφηκε τη Δευτέρα η σύμβαση της ΕΕ με την Novavax για την προμήθεια του εμβολίου Covid-19 της αμερικανικής εταιρείας εφόσον αποδειχθεί ασφαλές και αποτελεσματικό.

Η σύμβαση που υπέγραψε η επίτροπος Υγείας Στέλλα Κυριακίδου προβλέπει την προμήθεια έως και 200 εκατ. δόσεων την περίοδο 2021-2022.

Σε τι διαφέρει το εμβόλιο της Novavax

To υποψήφιο εμβόλιο της Novavax διαφέρει σε σχέση με τα υπάρχοντα, καθώς περιέχει μια τροποποιημένη βερσιόν της πρωτεΐνης-ακίδας που χρησιμοποιεί ο κορωνοϊός για να εισβάλλει στα ανθρώπινα κύτταρα.

«Με την υπογραφή με τη Novavax του συμβολαίου […] προσθέτουμε μια πολλά υποσχόμενη τεχνολογία εμβολίων στο χαρτοφυλάκιό μας και διασφαλίζουμε την προμήθειά τους για την ΕΕ και τον πλανήτη, καθώς προετοιμαζόμαστε για τους επόμενους μήνες» δήλωσε η επίτροπος.

Το συμβόλαιο προστίθεται στο ήδη ευρύ χαρτοφυλάκιο εμβολίων που πρόκειται να παραχθούν στην Ευρώπη, το οποίο περιλαμβάνει συμβάσεις με την AstraZeneca, τη Sanofi-GSK, τη Janssen Pharmaceutica NV (Johnson & , την BioNtech-Pfizer, την CureVac, την Moderna, καθώς και τις ολοκληρωμένες διερευνητικές συνομιλίες με τη Valneva.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Science
Σίβυλλα
Helios Kiosk