Κέικ σοκολάτας με μπανάνες και ρούμι

Ιδανικός ο συνδυασμός, εξαίσιο το αποτέλεσμα.

Food styling: Καρολίνα Δωρίτη, φωτογραφία: Αναστασία Αδαμάκη

Προετοιμασία 30΄, Ψήσιμο 40΄ – 45΄

ΥΛΙΚΑ (για περίπου 20 μερίδες)

380 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις + λίγο ακόμη για τη φόρμα

40 γρ. κακάο

15 γρ. μπέικιν πάουντερ

150 γρ. κουβερτούρα

150 γρ. βούτυρο + λίγο ακόμη για τη φόρμα

150 γρ. ώριμες μπανάνες

7 μεγάλα αβγά

120 γρ. μέλι

190 γρ. ζάχαρη

180 γρ. κρέμα γάλακτος

60 γρ. μαύρο ρούμι

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170°C. Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε μια μεγάλη φόρμα για κέικ. Κοσκινίζουμε μαζί σε ένα μπολ το αλεύρι με το κακάο και το μπέικιν πάουντερ. Λιώνουμε σε μπεν μαρί την κουβερτούρα με το βούτυρο ανακατεύοντας με μια σπάτουλα (ρίχνουμε τα δύο υλικά σε ένα ανοξείδωτο μπολ και το στερεώνουμε σε μια κατσαρόλα που περιέχει λίγο νερό που βράζει). Αποσύρουμε από το μπεν μαρί όταν έχουμε μια λεία και γυαλιστερή σάλτσα. Λιώνουμε σε ένα μπολ με ένα πιρούνι τις μπανάνες. Προσθέτουμε τα αβγά, το μέλι και τη ζάχαρη και ανακατεύουμε με έναν αβγοδάρτη. Συνεχίζοντας το ανακάτεμα, προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος. Ενσωματώνουμε το μείγμα το αλευριού και στη συνέχεια τη λιωμένη σοκολάτα και το ρούμι.

Αδειάζουμε το μείγμα στη φόρμα και ψήνουμε για 40-45 λεπτά. Ξεφορμάρουμε το κέικ όσο είναι χλιαρό, για να μην κολλήσει.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Γευσιγνώστης
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk