Τοστ αβοκάντο με ανθότυρο, αγγούρι και άνηθο

Μια πρόταση για ένα δροσιστικό πρωινό.

Food styling: Καρολίνα Δωρίτη, φωτογραφία: Αναστασία Αδαμάκη

ΥΛΙΚΑ

2 μεγάλες φέτες ψωμιού της αρεσκείας μας

1 ώριμο αβοκάντο

Λίγο χυμό λάιμ ή λεμόνι

1 κουτ. γλ. ξύσμα από ακέρωτο λεμόνι

1/2 μικρό βιολογικό αγγούρι με τη φλούδα κομμένο σε λεπτές φέτες

2 κ.σ. ανθότυρο τριμμένο

1 κ.σ. ψιλοκομμένο άνηθο

Αλάτι, φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

Καθαρίζουμε το αβοκάντο, αφαιρούμε το κουκούτσι, το κόβουμε σε φέτες και πάνω τους στύβουμε λίγο χυμό λάιμ για να μη μαυρίσουν. Τοποθετούμε όμορφα τις φέτες του αβοκάντο πάνω στο ψωμί. Πάνω σε κάθε φέτα προσθέτουμε λίγο ξύσμα, 1 κ.σ. ανθότυρο, μερικές φέτες αγγούρι και πασπαλίζουμε με άνηθο.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Γευσιγνώστης
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk