Για έκτη συνεχόμενη ημέρα η πύρινη λαίλαπα στη Βόρεια Εύβοια συνεχίζει να κατακαίει ό,τι βρεθεί στο διάβα του. Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση, η φωτιά πλησιάζει τα πρώτα σπίτια στις Γούβες.

Οι φλόγες έχουν πλησιάσει επικίνδυνα τα χωριά Μονοκαρυά και Βασιλικά, ενώ απειλείται ο οικισμός Ψαροπούλι. Παράλληλα, δίνεται τιτάνια μάχη, ώστε η αντιπυρική ζώνη που δημιουργείται, να αποτρέψει τη φωτιά από το να φτάσει στην Ιστιαία. Λίγο πριν τις 10:30, δε, εστάλη εντολή εκκένωσης νέων οικισμών. Πρόκειται για: Πευκί, Αρτεμίσιο, Γούβες και Βουλίκι. «Εκκενώστε τους τώρα προς Ιστιαία» αναφέρεται στο μήνυμα του 112.

Στις Αγδίνες η πυρκαγιά είναι σε απόσταση αναπνοής από τις πρώτες κατοικίες. Τέσσερα χιλιόμετρα πριν από την Ιστιαία χωματουργικά μηχανήματα ανοίγουν αντιπυρική ζώνη για να σώσουν την πόλη. Εκεί δίνεται πλέον η μεγάλη «μάχη». Οι ελπίδες πλέον εναποτίθενται στα εναέρια μέσα πυρόσβεσης, με τους κατοίκους και τους τοπικούς άρχοντες να επιμένουν στις εκκλήσεις για αποστολή ισχυρών δυνάμεων ούτως ώστε να μην επεκταθεί κι άλλο το μέτωπο.

Από όπου περνάει η πυρκαγιά αφήνει πίσω της μόνο στάχτη, αποκαΐδια και απελπισία.