Δραματικές στιγμές στην Ιστιαία Ευβοίας από κατοίκους που ζητούν απεγνωσμένα βοήθεια για να σωθούν από την πύρινη λαίλαπα.

«Θα καούμε, πρέπει να στείλουνε. Σας παρακαλώ κάντε κάτι. Θα καούμε, θα καούμε. Βοηθήστε μας, καιγόμαστε και λένε ότι είναι εντάξει. Βοηθήστε μας σας παρακαλώ» λέει γυναίκα από την περιοχή Ιστιαίας δήμου Αιδηψού, ξεσπώντας σε λυγμούς.

Όπως αναφέρει, δεν μπορεί να μετακινηθεί καθώς η κατάσταση που επικρατεί είναι δύσκολη. «Δεν θα προλάβουμε, θα γίνει συνωστισμός με τα αυτοκίνητα. Κάντε κάτι» εκλιπαρεί. Όπως εξηγεί, στο σημείο υπάρχουν οι κάτοικοι της περιοχής, τουρίστες αλλά και πυρόπληκτοι άλλων περιοχών που μεταφέρθηκαν εκεί.

«Καιγόμαστε και λένε πως είμαστε εντάξει» τονίζει, επαναλαμβάνοντας πολλάκις την έκκλησή για εναέρια μέσα προκειμένου να κατασβεστεί η πυρκαγιά.

«Θα καούν άνθρωποι, τα σπίτια όλα καίγονται»

«Έχω μπροστά μου τη φωτιά αυτή τη στιγμή. Βλέπω πάρα πολύ καπνό. Από το πρωί δεν πετάει τίποτα. Θα καεί και το τελευταίο δέντρο και δεν το καταλαβαίνει κάνεις. Δείχνουν μόνο Αττική. Σβήνουμε από το χάρτη, θα καεί το τελευταίο δέντρο. Χρειαζόμαστε αεροπλάνα, αυτό πείτε. Θα καούν άνθρωποι, τα σπίτια όλα καίγονται, κάνεις δεν βοηθάει» υποστηρίζει άλλη κάτοικος της περιοχής.