Προετοιμασία 5′, Ψήσιμο 15′

ΥΛΙΚΑ  (για 2 μεγάλα σάντουιτς)

8-10 μεγάλες φέτες μπέικον

1 μεγάλη μπαγκέτα χωριάτικη κομμένη στη μέση

4-5 ντοματίνια κομμένα σε λεπτές φετούλες

4-6 φύλλα σγουρής σαλάτας καλά πλυμένα και στεγνωμένα

Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

Για την κρέμα αβοκάντο

1 αβοκάντο

100 γρ. ανθότυρο

30 ml χυμό λεμόνι

1 κ. γλ. ψιλοκομμένα φύλλα μαϊντανού

1/2 κ. γλ. ψιλοκομμένο σχοινόπρασσο

1/2 κ. γλ. ελαιόλαδο (+ λίγες σταγόνες για να ραντίσουμε τις μπαγκέτες)

Αλάτι, πιπέρι

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

Απλώνουμε λαδόκολλα σε ένα ταψί και πάνω τις φέτες μπέικον. Προθερμαίνουμε το γκριλ του φούρνου στους 180°C. Ψήνουμε το μπέικον μέχρι να μαζέψει και να γίνει τραγανό, προσέχοντας να μην καεί (περίπου 10′).

Κόβουμε την μπαγκέτα στη μέση και στη συνέχεια την κόβουμε κατά μήκος στα δύο. Βάζουμε τις φέτες ανοιχτές πάνω σε ένα ταψί. Τις ραντίζουμε με λίγες σταγόνες ελαιόλαδο και τις ψήνουμε στο γκριλ του φούρνου στους 180°C για περίπου 5′ ή μέχρι να πάρουν χρώμα. Τις βγάζουμε από τον φούρνο και τις αφήνουμε να κρυώσουν λίγο.

Κρέμα αβοκάντο: Βάζουμε όλα τα υλικά στο μούλτι και πολτοποιούμε καλά. Αν δεν τη χρησιμοποιήσουμε αμέσως, θα μαυρίσει, οπότε καλό είναι να την αποθηκεύσουμε στο ψυγείο μαζί με το κουκούτσι από το αβοκάντο, το οποίο προστατεύει από το «μαύρισμα».

Συναρμολόγηση

Απλώνουμε στην μπαγκέτα κρέμα αβοκάντο. Από πάνω στρώνουμε τα φύλλα μαρουλιού και πάνω τα ντοματίνια, ενώ τρίβουμε λίγο μαύρο πιπέρι. Τέλος, τοποθετούμε το μπέικον πάνω από τις ντομάτες και αλείφουμε πάλι με κρέμα αβοκάντο το άλλο μισό της μπαγκέτας. Κλείνουμε το σάντουιτς, το κόβουμε στη μέση και σερβίρουμε. Επαναλαβάνουμε την ίδια διαδικασία και για το δεύτερο σάντουιτς.