Χοχλιοί μπουμπουριστοί

Ενας, ίσως πιο παραδοσιακός και ο πιο νόστιμος, τρόπος για να απολαύσει κανείς τους χοχλιούς, όπως λέγονται τα σαλιγκάρια στην Κρήτη.

Food styling Μάκης Γεωργιάδης , φωτογραφία: Ακης Ορφανίδης

Προετοιμασία 5′, Μαγείρεμα 8’

Υλικά (για 6 μερίδες ως μεζέ)

1/2 κιλό χοχλιοί καθαρισμένοι

40 γρ. αλάτι

Πιπέρι

60 γρ. αλεύρι

4 κ.σ. ελαιόλαδο για το τηγάνι

2-3 κλαδάκια δεντρολίβανο για κάθε τηγανιά χοχλιούς

80 ml ξίδι για κάθε τηγανιά χοχλιούς

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

Αναμειγνύουμε το αλάτι, το πιπέρι και το αλεύρι και γυρνάμε τους χοχλιούς μπούμπουρα (μπρούμυτα) μέσα στο μείγμα. Σπρώχνουμε με τον αντίχειρα λίγο από το μείγμα μέσα σε κάθε χοχλιό.

Σε ένα τηγάνι βάζουμε το ελαιόλαδο και τοποθετούμε τους χοχλιούς – πάλι μπούμπουρα. Αφού τους τοποθετήσουμε όλους ανάβουμε τη φωτιά. Από τη στιγμή που θα αρχίζουν να βράζουν υπολογίζουμε 3’-4’ και προσθέτουμε τα κλαδάκια δεντρολίβανου. Μετά από δύο λεπτά σβήνουμε με το ξίδι και κλείνουμε αμέσως με το καπάκι. Αφήνουμε για άλλα δύο λεπτά και σερβίρουμε.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Γευσιγνώστης
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk