Ο πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου, Μπόρις Τζόνσον, αναγκάστηκε να εγκαταλείψει τα σχέδιά του να μην τεθεί σε πλήρη καραντίνα μετά την έκθεσή του στην Covid-19.

Ο βρετανός πρωθυπουργός και ο υπουργός Οικονομικών της χώρας, Ρίσι Σουνάκ, θα απομονωθούν όπως προβλέπεται από τις εθνικές οδηγίες, εγκαταλείποντας τα σχέδιά τους για τη συμμετοχή τους σε ένα πιλοτικό πρόγραμμα, το οποίο θα τους επέτρεπε να συνεχίσουν να εργάζονται από τα γραφεία τους, εκτελώντας μόνο τις απαραίτητες κυβερνητικές εργασίες, και να βρίσκονται σε απομόνωση μόνο όταν δε δουλεύουν.

Σημειώνεται ότι χθες ο υπουργός Υγείας της χώρας, Σατζίντ Τζάβιντ, είχε δηλώσει ότι βρέθηκε θετικός στην Covid-19.

«Ο πρωθυπουργός και ο υπουργός Οικονομικών είχαν επικοινωνία με τις υπηρεσίες Τεστ και Ιχνηλάτησης του Εθνικού Συστήματος Υγείας ως επαφές προσώπου που βρέθηκε θετικό στην Covid» αναφέρεται σε σημερινή ανακοίνωση του γραφείου του Τζόνσον.

«Δε θα λάβει μέρος στο πιλοτικό δοκιμαστικό πρόγραμμα» δήλωσε ένας εκπρόσωπος από το γραφείο του Τζόνσον.

«Θα συνεχίσει να έχει συναντήσεις με τους υπουργούς εξ αποστάσεως. Ο υπουργός των Οικονομικών Σουνάκ έχει ενημερωθεί επίσης ότι θα απομονωθεί και δε θα λάβει μέρος στο πιλοτικό πρόγραμμα».

Υπενθυμίζεται ότι, τυπικά, όποιος χαρακτηρίζεται επαφή στο πλαίσιο ιχνηλάτησης πρέπει να τεθεί σε απομόνωση επί 10 ημέρες.

(Πηγή πληροφοριών: ΑΠΕ – ΜΠΕ)