Η υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού δεν θα συνδεθεί σε καμία περίπτωση με απολύσεις, διευκρίνισε η κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη κατά την τακτική ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

Συγκεκριμένα στο ερώτημα αν τίθεται θέμα απόλυσης δημοσίων υπαλλήλων είπε ότι θα έρθει νομοθετική ρύθμιση την επόμενη εβδομάδα που θα ρυθμίζει αυτά τα ζητήματα.

«Η υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού δεν θα συνδέεται σε καμία περίπτωση με απολύσεις. Αυτό που θα ισχύει για όποιον αρνηθεί να εμβολιαστεί είναι η αποχή απο την εργασία άνευ αποδοχών», ανέφερε η κα. Πελώνη.

Στο ερώτημα αν θα υπάρξει νέο πλαίσιο για τις κατασκηνώσεις είπε ότι συζητείται στην επιτροπή η αυστηροποίηση των μέτρων.

Η κυβερνητική εκπρόσωπος πρόσθεσε επίσης ότι πρόθεση της κυβέρνησης δεν είναι να πάει σε οριζόντιο lockdown σχολιάζοντας τις δηλώσεις του Άδωνι Γεωργιάδη για τοπικά lockdown μόνο για ανεμβολίαστους.

Το δίλλημα είναι σαφές: Ή θα εμβολιαστούμε ή θα νοσήσουμε

«Το μέτωπο τα πανδημίας καταγραφεί σημαντική αύξηση κρουσμάτων. Έχουμε ευθύνη απέναντι στον εαυτό μας. Οι ανεμβολίαστοι λειτουργούν ως αναμεταδότες και εστίες μεταλλάξεων. Ήρθε η ώρα να ενώσουμε τις φωνές μας με αυτή της επιστήμης», είπε χαρακτηριστικά η κυβερνητική εκπρόσωπος.

Η κα. Πελώνη ανέφερε πως με ήρθε η ώρα να διαπιστώσουμε πως οι κοινοί κανόνες δεν διχάζουν αλλά ενώνουν.

Ανέφερε πως το απόγευμα ανοίγει η πλατφόρμα όπου οι γονείς των εφήβων  15-17 ετών θα μπορούν να κλείσουν ραντεβού για τα παιδιά τους.