Οι πρόσφατοι κανονιστικοί έλεγχοι που εφαρμόζονται σε διάφορες χώρες για την αγορά των κρυπτονομισμάτων, μπορεί να εκλαμβάνονται από κάποιος ως «πόλεμος» εναντίον των crypto, ωστόσο τελικά θα ωφελήσουν την αγορά.

Αυτό τουλάχιστον υποστήριξε ο δισεκατομμυριούχος των κρυπτονομισμάτων Wu Jihan μιλώντας στο CNBC: «Νομίζω ότι τέτοιου είδους καταστολή μπορεί να είναι καλό για τη βιομηχανία μακροπρόθεσμα».

Ο Wu, συνιδρυτής και πρόεδρος της πλατφόρμας χρηματοοικονομικών υπηρεσιών ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων Matrixport, δήλωσε ότι η κανονιστική δράση εξαλείφει τους κακούς παράγοντες βελτιώνοντας παράλληλα τη φήμη του κλάδου.

Ωστόσο, η ρυθμιστική πίεση είναι «ισχυρότερη από πριν», δήλωσε ο Wu, ο οποίος είναι επίσης ο πρώην διευθύνων σύμβουλος και πρόεδρος του γίγαντα εξόρυξης bitcoin, Bitmain. Σύμφωνα με το Forbes, η καθαρή αξία του Wu εκτιμάται σε 1,8 δισεκατομμύρια δολάρια .

«Είναι ένας ταχέως αναπτυσσόμενος χρηματοοικονομικός τομέας», είπε ο Wu. «Αναπτύσσεται σχεδόν σαν μια βιομηχανία με ανώτατο όριο τρισεκατομμυρίων δολαρίων και περισσότερο από το 10% των πολιτών των Ηνωμένων Πολιτειών έχουν ήδη εμπλακεί με τα κρυπτονομίσματα»

Οι κανονιστικές ανησυχίες έχουν επηρεάσει σημαντικά το κλίμα των επενδυτών, πιέζοντας τις τιμές. Το Bitcoin σημείωσε άνοδο στο πρώτο μέρος του 2021 και έφτασε στο υψηλό όλων των εποχών, αλλά έκλεισε το πρώτο εξάμηνο του έτους, υποχωρώντας κατά περίπου 47% από το ρεκόρ του .

Τον Απρίλιο, ο Πρόεδρος της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ Jerome Powell χαρακτήρισε τα κρυπτονομίσματα « οχήματα για κερδοσκοπία ».