Τη δεύτερη μεγαλύτερη ετήσια αύξηση στις αναζητήσεις στο Google, πληροφοριών για τα κρυπτονομίσματα παγκοσμίως, βρίσκεται η Ελλάδα, σύμφωνα με έρευνα της Crypto Head.

Ειδικότερα, η Ρουμανία σημείωσε τη μεγαλύτερη ετήσια αύξηση στις αναζητήσεις με ποσοστό 331% και ακολουθεί η Ελλάδα με 226% και ο Καναδάς με 213,1%.

Σε απόλυτο αριθμό η Κύπρος κατέλαβε την πρώτη θέση με σχεδόν 34.000 αναζητήσεις κρυπτογράφησης για κάθε 100.000 άτομα – αύξηση σχεδόν 137% από το προηγούμενο έτος.

Αρκετά υψηλά, στη δωδέκατη θέση βρίσκεται η χώρας μας και στον αριθμό ΑΤΜ, με ένα ΑΤΜ ανά 188.045 και σύνολο μηχανημάτων 57.

Σύμφωνα με την έρευνα η Ελλάδα βρίσκεται στην 17η θέση, σε σύνολο 76, των χωρών που είναι πιο «έτοιμες για κρυπτονομίσματα». Ο δείκτης Crypto Ready 2021 της Crypto Head εξετάζει τον αριθμό των ATM σε κάθε χώρα και την προσβασιμότητά τους, τη νομιμότητα των κρυπτονομισμάτων και το κατά πόσον οι τράπεζες μπορούν να τα χρησιμοποιήσουν, καθώς και τον αριθμό των διαδικτυακών αναζητήσεων για όρους που σχετίζονται με τα κρυπτονομίσματα.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες είναι η πιο «έτοιμη για κρυπτονομίσματα» χώρα στον κόσμο. Η Κύπρος κατέλαβε τη δεύτερη και τη Σιγκαπούρη τρίτη.

Πηγή ot.gr