H London Electric Vehicle Company είναι κυρίως γνωστή για τις επιδιώξεις της να μετατρέψει τα κλασικά μαύρα ταξί του Λονδίνου σε ηλεκτροκίνητα, και λιγότερο… γνωστή για τα εξίσου ηλεκτροκίνητα vans τα οποία, παρεμπιπτόντως, θυμίζουν αρκετά τα διάσημα μαύρα ταξί της.

Τα τελευταία αποτέλεσαν αφορμή προκειμένου η θυγατρική της κινεζικής Geely να ανακαλύψει ένα νέο πεδίο δραστηριότητας το οποίο είναι ιδιαιτέρως δημοφιλές στην Βόρεια Ευρώπη, δημιουργώντας το πρώτο της camper van.

To νέο μοντέλο έχει ως αφετηρία το ήδη γνωστό van της LEVC με τα διακριτικά VN5 το οποίο συνδυάζει τη λειτουργία ενός ηλεκτροκινητήρα με κινητήρα βενζίνης εν είδει γεννήτριας προσφέροντας εξαιρετικά χαμηλές εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα.

Με βάση την ίδια λογική κατασκευής σε ό,τι αφορά το σύνολο, το e-Camper, όπως ονομάζεται το νέο εκδρομικό van, προσφέρει αυτονομία 96 χλμ. βασιζόμενο στην ενέργεια των μπαταριών με τις οποίες εφοδιάζεται ή συνδυαστικά, συνυπολογιζομένου του κινητήρα εσωτερικής καύσης και της δεξαμενής καυσίμου, 489 χλμ.

Αξίζει να σημειωθεί επίσης ότι οι μπαταρίες δεν φορτίζονται αποκλειστικά από τον κινητήρα εσωτερικής καύσης καθώς το μοντέλο δίνει τη δυνατότητα στους ιδιοκτήτες του να φορτίσουν τις μπαταρίες του μέσω πρίζας, χωρίς σε κάθε περίπτωση να χρειάζεται να αγχωθούν για αυτό με δεδομένη την συγκεκριμένη ηλεκτρική διάταξη.

Εκτός από την ευελιξία που προσφέρει σε όρους κίνησης, το van της LEVC διαθέτει επίσης όλα τα απαραίτητα που θα αναζητήσει ο δυνητικός εκδρομέας. Ανάμεσα τους μια pop-up οροφή η οποία κάνει χώρο για ακόμα δύο φιλοξενούμενους και αυξάνει τη δυναμικότητα… κλινών του van σε τέσσερις.

Οι πρώτοι δύο θα μπορούν να εκμεταλλευτούν τη δεύτερη σειρά καθισμάτων η οποία μετατρέπεται σε διπλό κρεβάτι. Στις εξοπλιστικές παροχές περιλαμβάνεται επίσης μια πλήρως εξοπλισμένη μίνι κουζίνα και ένα πτυσσόμενο τραπέζι. Παράλληλα, οι δυνητικοί ιδιοκτήτες του θα μπορούν να επιλέξουν μια σειρά από αξεσουάρ στήριξης προκειμένου να μεταφέρουν, ποδήλατα, σανίδες ή ό,τι άλλο εκδρομικό εξοπλισμό επιθυμούν.

Σύμφωνα με τις συστάσεις η εκδρομική έκδοση θα είναι διαθέσιμη από το τέλος της χρονιάς  ξεκινώντας περίπου από 73.000 ευρώ.