Η UEFA αποφάσισε να διαθέσει το ποσό των 331 εκατομμυρίων ευρώ στις 24 εθνικές ομοσπονδίες των χωρών που εκπροσωπήθηκαν στο EURO 2020, ποσό κατά 30 εκατομμύρια μεγαλύτερο σε σχέση με τα χρήματα που μοιράστηκαν στο EURO 2016.

Φυσικά, οι δύο ομάδες που έφτασαν μέχρι το τέλος του δρόμου καρπώθηκαν και τα περισσότερα χρήματα, με την Ιταλία να συνδυάζει την κατάκτηση του βαρύτιμου τροπαίου με το ποσό των 28 εκατομμυρίων ευρώ και την φιναλίστ Αγγλία να «παρηγορείται» με το ποσό των 25 εκατομμυρίων ευρώ.

Όσον αφορά στις ομάδες που έφτασαν μέχρι τα προημιτελικά και δεν μπόρεσαν να προχωρήσουν περισσότερο, το Βέλγιο είναι το πιο κερδισμένο, καθώς στα ταμεία της ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας της χώρας θα μπει το ποσό των 16,25 εκατομμυρίων ευρώ, με τις Ελβετία και Τσεχία να κερδίζουν 14,75 εκατομμύρια έκαστη και την Ουκρανία να έχει κέρδη 14,25 εκατομμυρίων ευρώ.

Οι Γερμανία, Πορτογαλία, Κροατία και Ουαλία θα εισπράξουν η κάθε μία το ποσό των 12,25 εκατομμυρίων από την UEFA, με τις Γαλλία, Ελβετία και Αυστρία να κερδίζουν 12,75 εκατομμύρια, την Ολλανδία 13,75 εκατομμύρια, την Δανία 18,25 εκατομμύρια και την Ισπανία 19,25 εκατομμύρια.

Πέρα από τις ομοσπονδίες, ωφελημένες θα βγουν πάντως και οι σύλλογοι που δίνουν παίκτες στις εθνικές τους ομάδες, με τα ρεπορτάζ να αναφέρουν πως η UEFA θα μοιράσει στους συλλόγους ένα ποσό της τάξης των 130 εκατομμυρίων ευρώ.