Στις επίσημες ανακοινώσεις της Αστυνομίας και του υπουργού Προστασίας του Πολίτη παρέπεμψε η κυβερνητική εκπρόσωπος κληθείσα να σχολιάσει τις καταγγελίες των δικηγόρων της 19χρονης (θύμα trafficking) από την Ηλιόπουλη ότι δεν τηρήθηκαν οι νόμιμες διαδικασίες λόγω της αστυνομικής ιδιότητας του θύτη.

«Όλα αυτά έχουν απαντηθεί μέσω δύο ανακοινώσεων. Η μία από την ΕΛ.ΑΣ, από την Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων, που ανέλαβε την προανάκριση και ενργεί υπό την εποπτεία του εποπτεύοντα, αντιεισαγγελέα Εφετών» ανέφερε η Αριστοτελία Πελώνη σε σχετική ερώτηση κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών και υπογράμμισε:

«Τηρήθηκαν όλες οι διαδικασίες, ενώ υπάρχει και η τοποθέτηση του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη, του κ. Μιχάλη Χρυσοχοίδη. Θα παρακαλούσα όλοι να διαβάσετε πολύ προσεκτικά την ανακοίνωση της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων, που περιγράφει όλη την διαδικασία».

Πάντως από την πλευρά του ο ΣΥΡΙΖΑ δίνει συνέχεια στην αντιπαράθεσή του με τον υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και την κυβέρνηση, καθώς με νεότερη ανακοίνωσή του ζητάει να δοθούν τα στοιχεία και η φωτογραφία του αστυνομικού στη δημοσιότητα, ενώ παράλληλα αφήνει αιχμές για συγκάλυψη εκ μέρους της Αστυνομίας και του αρμόδιου υπουργείου.

«Ποιους καλύπτουν και δεν δίνουν τη φωτογραφία του αστυνομικού για να αναγνωριστεί και από άλλα θύματα trafficking;» διερωτάται η Κουμουνδούρου.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ έχει ως εξής:

«Οι καταγγελίες της συνηγόρου της 18χρονης από την Ηλιούπολη για κύκλωμα trafficing πίσω από τον εν ενεργεία αστυνομικό που την κακοποιούσε και την εξέδιδε εκθέτουν ακόμα περισσότερο την ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ και τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη.

»Ο κ. Χρυσοχοΐδης που αντί να ζητάει και τα ρέστα έπρεπε να έχει ήδη παραιτηθεί, οφείλει να απαντήσει άμεσα για την νέα προσπάθεια συγκάλυψης:

»1. Γιατί δεν επέτρεπαν στην 18χρονη να επικοινωνήσει με τους δικηγόρους της και το έκαναν μόνο μετά την κοινωνική κατακραυγή στα social media;

»2. Γιατί αστυνομικοί προσπαθούσαν να πείσουν την 18χρονη να αλλάξει δικηγόρο;

»3. Έχουν γίνει οι απαραίτητες ενέργειες έτσι ώστε να δοθούν τα στοιχεία και η φωτογραφία του αστυνομικού στη δημοσιότητα ώστε να αναγνωριστεί και από τυχόν άλλα θύματα trafficking;

»4. Ποιους προσπαθούν να καλύψουν;».