Ζελέ με φράουλες και τζίντζερ

Δροσερό κι εύκολο!

Food styling: Καρολίνα Δωρίτη, φωτογραφία: Αναστασία Αδαμάκη

Προετοιμασία 15΄, Αναμονή τουλάχιστον 5 ώρες

ΥΛΙΚΑ (για 4-6 μερίδες)

65 ml κρύο νερό

20 γρ. ζελατίνη σε σκόνη

65 ml ζεστό νερό

680 γρ. φράουλες

15 γρ. τζίντζερ φρέσκο, ψιλοκομμένο ή τριμμένο

40 γρ. ζάχαρη άχνη

20 ml χυμός λάιμ

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

Ρίχνουμε το κρύο νερό σε ένα μπολ και πασπαλίζουμε από πάνω τη σκόνη ζελατίνης. Αφήνουμε να μουλιάσει για 5-6 λεπτά. Προσθέτουμε το ζεστό νερό και ανακατεύουμε καλά. Χτυπάμε καλά στο μπλέντερ τις φράουλες με το τζίντζερ, τη ζάχαρη και τον χυμό λάιμ. Αδειάζουμε σε ένα μπολ και προσθέτουμε το μείγμα της ζελατίνης αφού το περάσουμε από ψιλή σίτα. Αν θέλουμε το ζελέ να μην έχει καθόλου σποράκια από φράουλες μέσα, περνάμε και το μείγμα της φράουλας από λεπτό σουρωτήρι. Μοιράζουμε σε 4-6 μπολ ή ποτήρια και τα βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 5 ώρες.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Γευσιγνώστης
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk